Всеки втори в България е с коронавирус, твърди австрийска агенция

11:39, 28 юли 20 25 3209 Шрифт:
Редактор:

Всеки втори човек в Косово и България е заразен с коронавирус. Това заяви в интервю за австрийския седмичник „Профил“ Франц Алербергер, директор на Австрийската агенция за здраве и безопасност на храните (AGES)

Алербергер заяви, че официалната статистика от Балканите не отговаря на истината „и реалните числа са около десет пъти по-високи“.

Според данните на „Complexity Science Huba“ (CSH) във Виена, малко под 10 400 са регистрирани в България, 45 000 в Румъния, 23 700 в Сърбия, повече от 10 000 в Северна Македония и Босна и Херцеговина, 7 100 в Косово, 4 800 в Албания и 2800 в Черна гора, съобщава БГНЕС.

Австрия въведе нови изисквания за български граждани, пътуващи от България за Австрия, както и граждани на Европейския съюз, пристигащи от България. При влизане в Австрия от 00:00 часа на 27 юли те трябва да представят сертификат за отрицателен ПСР-тест за коронавирус, не по-стар от 3 дни преди пристигането в страната, както и медицинско удостоверение по образец на немски или английски език.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 11:30, 29 юли 20

И к'во сега? Още малко и ще достигнем 70 - 80% от населението, което означава, че епидемията ще спре (по силата на природните и математическите закони) А стига, бе! Я, вижте там, коригирайте статистиката или измислете нов вирус, понеже икономическите цели на пандемията още не са достигнати! Няма да се излагаме пред чужденците, я!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама