Емилян Гебрев сезира Иван Гешев за корупция и закононарушения

13:18, 28 юли 20 25 1252 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Собственикът на оръжейната фирма "ЕМКО" Емилиян Гебрев сезира главния прокурор Иван Гешев за "закононарушения и корупционни действия, извършвани от представители на изпълнителната и законодателна власт". В писмо до медиите от фирмата уточняват, че през последните три години са подавали конкретни сигнали за това, включително и до държавното обвинение.

Разследване: Сред обвинените за опита за убийство на Гебрев има дипломат

Става дума за сигнали, жалби, писма и резултати от независими разследвания у нас и в чужбина, свързани с действия от страна на лица, свързани по различен начин с офшорната фирма „Виафот“ срещу „ЕМКО“ и „Дунарит“ АД. От оръжейната фирма твърдят, че въпросните лица са вече бивши висши държавни служители.

Оплакват се и от брутален административен натиск и произвол от страна на министерствата на вътрешните работи и на икономиката, както и от "хибридни действия" на ДАНС и Специализираното правосъдие срещу инвестиционната  дейност на оръжейната фирма.

В сигнала до главния прокурор Емилиян Гебрев се оплаква и от умишлено протакане на разследването на опита за убийство срещу него, сина му и директор в "ЕМКО", съобщи БНР.

"Вече повече от година и половина след възобновяването на разследването по мое настояване, то продължава да буксува", пише до Иван Гешев оръжейният шеф и изразява надежда, че прокуратурата и другите държавни органи най-после ще влязат в ролята на защитници на закона и интересите на гражданите и икономиката и така да опровергаят широко разпространеното впечатление за точно обратното.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама