Коронавирусът по света: Какви мерки се въведоха и какви обезщетения се изплатиха

15:49, 28 юли 20 25 1365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Как светът се бори с коронавируса? На много места изглежда, че пандемията не се поддава на контрол и строгите мерки няма да паднат скоро. Това нанася сериозен удар на икономиката и различните страни намериха различни начини да отговорят на кризата.

Италия

Италианската здравна система бе първата, която понесе сериозен удар с вълната болни от Covid-19, като най-многобройни са жертвите на район Ломбардия. Над 35 000 болни починаха. Близо половината от тях са имали поне три съпровождащи заболявания. В страната беше наложена пълна картина, а част от мерките бяха върнати наскоро в опит за предотвратяване на втора вълна от коронавирус. Министърът на здравеопазването Роберто Сперанца предложи задължително поставяне под карантина на онези лица, които проявяват симптоми на заболяването.

В страната е въведена 14-дневна карантина за лицата, пристигащи от държави с висок брой на заразени, а в Южна Италия наложиха глоба от 1000 евро за неносене на маска в закрити пространства.

Заради периодът на пълна изолация премиерът Джузепе Конте обяви още през април, че правителството ще отпусне 400 милиарда евро за справяне с кризата. По-голямата част от тези пари бяха предоставени като гарантирани заеми за малкия бизнес, а плащането на данъци и такси бе отложено с 2 месеца.

Испания

Коронавирусът набра сила и в Испания, като според данните на СЗО броят на починали вече надхвърля 28 000. В страната не бързат с разхлабването на мерките за превенция на коронавируса. Затворени остават барове и ресторанти, а на едно място е забранено да се събират повече от 15 души.

Като мярка за справяне с последиците от затваряне на бизнеса и изолацията в страната въведоха схема за месечно подпомагане, като сумата варира спрямо нуждите на домакинството. Всеки гражданин на Испания, загубил работата си заради коронапандемията, получи най-малко 462 евро, като с приоритет бяха самотните родители.

Германия

Смъртните случаи в Германия надминаха 9000 и по тази причина здравният министър Йенс Шпан обяви, че пристигащите от страни със засилен риск ще бъдат тествани веднага след влизането си в Германия. За тази цел на по-големите летища са обособени места за тестване на пристигащите пътници.

За да се справи с кризата правителството отпусна 156 милиарда евро. Те бяха раздадени на системата за здравеопазване, малкия бизнес, самоосигуряващите се лица и компаниите, които се намират в риск заради пандемията, пише Дойче веле.

Франция

Франция също засили контрола на пристигащите от чужбина, след като през последните седмици броят на новите инфекции отново се увеличи. От миналата седмица насам стана задължително носенето на предпазни маски във всички магазини и всички затворени помещения. При нарушения са предвидени глоби от 135 евро. Франция смята освен това да раздаде близо 40 милиона безплатни предпазни маски на най-бедните си граждани.

Френските власти отпуснаха 500 милиарда за бизнеса, самоосигуряващите се лица и пенсионери. За медиците, които се борят на първа линия с коронавируса, бе предоставен бонус от 1500 евро заради извънредния труд.

Гърция

В Гърция починалите от коронавирус са значително по-малко от тези в Западна Европа – 197, но в страната остават мерките за задължителен PCR тест на английски език при влизане в страната. Тестът трябва да е направен най-късно 72 часа преди преминаване на границата.

За да помогнат на хората, които са останали без работа, гръцките власти отпуснаха по 800 евро на човек. А гръцките банки предложиха опции за разсрочване на кредитите на кредитополучателите си.

САЩ

В САЩ вече има близо 4 милиона заразени, както и над 150 000 души, които са починали – това е най-големият брой смъртни случаи в света, свързани с коронавирус. Тежко засегнати са най-вече южните и западни щати на страната. Според експерти пандемията там е излязла извън контрол.

За справяне с кризата властите в САЩ обещаха пакет по 1200 долара на човек, който е останал без работа. За този пакет ще могат да кандидатстват американците, чийто доход е по-малък от 75 000 долара годишно, пише BBC .

Русия

За едно денонощие в Русия са регистрирани над 5 800 нови инфекции с коронавирус, се казва в съобщение на руския оперативен щаб от четвъртък. В рамките на Руската федерация има вече близо 800 000 случая на Ковид-19. Починали са близо 13 000 души. Като мерки за подпомагане на хората, излезли в принудителна ваканция, президентът Владимир Путин въведе отложено плащане на данъци и такси.

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 3
1 Ivanxuw 00:49, 31 юли 21

Рекомендую Вам кропотливо перебирать СМИ источники поиска информации. Очень много правительственных и заангажированных.
Хотела бы Вам предложить качественное СМИ - russinfo.net, где я часто ищу информацию. Информация по ссылке: https://russinfo.net/horoscopes/goroskop-na-2017-god-dlya-skorpiona-muzhchiny-i-zhenshhiny.html
А где ищите Вы?

2 Davidder 07:16, 14 яну 22

Вы читали что делается с Битком? Я был в шоке как он вырос за последнее время.
И даже если будет спад я все равно буду вкладываться в его и инвестировать.
Но чтоб повысить свой уровень финансовой грамотности, решил найти сайт, на котором смогу черпать информацию про все криптовалюты.
Мне понравился сайт - mycryptocurrency24.com. На данном портале я смог найти статьи про каждую криптовалюту из ТОП 200. Получил полную информацию как майнить криптовалюту.
Вот одной из свежих новостей хотел бы поделиться с Вами: https://mycryptocurrency24.com/kriptovalyuty/perspektivy-kriptovalyuty-ontology-ont-na-2019-god

Также нашел рекомендации инвесторов как инвестировать на падающем рынке и как пережидать коррекцию рынка.
Читайте и становитесь богаче и умней!!!

3 Veronaunu 07:52, 16 яну 22

В последнее время не могу найти нормальную информацию чтоб получить независимое мнение по той или иной информации, в основном большая часть контролируема государством.
Я вижу, что сейчас на небольших СМИ новости более достоверная, так как beljizn.by.
Нашел и хочу поделиться:
https://beljizn.by/
https://beljizn.by/vygodnye-tarify-mts-v-belarusi-2/
https://beljizn.by/
https://beljizn.by/cena-nefti-dlya-belarusi-2/
https://beljizn.by/povyshenie-zarplaty-uchitelya-v-belarusi-3/

А где ищите ВЫ?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама