Правителственото заседание отново ще е онлайн

14:30, 28 юли 20 / Политика 25 1302 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Днес от 17:00 часа ще се проведе редовното правителствено заседание посредством видеовръзка, съобщиха от пресцентъра на МС.

Оттам посочват, че причината е бързо да бъдат придвижени решенията на кабинета в изпълнение на новите мерки за преодоляване на кризата.

"Правителството счита за свой приоритет сериозния и отговорен подход към възникналите пред българските граждани и различните сектори предизвикателства във връзка с коронавируса и икономическите последствия от него", допълват от пресцентъра.

Това означава, че по време на обявения национален протест на 29 юли, сряда, министрите няма да са в сградата.


Освен точки, касаещи изпълнението на социално-икономическите мерки на правителството, предварителният дневен ред на заседанието включва още решение за провеждане на стратегически преглед на системата за защита на националната сигурност и на отбраната; приемане на стратегия за борба с наркотиците; предложение за зам.-председател на УС на Международната инвестиционна банка; решение за отпускане на държавни парички награди за особени заслуги към държавата и нацията; решения за отчуждаване на терени частна собственост за инфраструктурни проекти и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама