Правителството опитва чрез мерките да си купи време, категорични са от БСП

15:39, 28 юли 20 / Политика 25 1218 Шрифт:
Редактор:

Опит на правителството да си купи още малко време. Така депутатът от „БСП за България“ и заместник-председател на парламента Кристиан Вигенин определи социално-икономическия пакет от мерки, който правителството предложи за преодоляване на COVID-кризата.

„Предложените мерки по-скоро разглеждаме като прах в очите на хората, защото основната им цел е оцеляване на правителството, още малко и по възможност успокояването на страстите в българското общество“, смята Вигенин, цитиран от БГНЕС.

Според него, от началото на кризата през месец март до сега, правителството прилага единствено „несвързани помежду си мерки“ и „мерки на парче“, а те нямат ясно определена цел.

„Раздават се пари в различни посоки, без да е ясно тези пари от къде точно ще дойдат. Обяснението за „мазнинките“ ни се струва малко несериозно, защото, в края на краищата, това са средства на българските данъкоплатци. По-важното е, че не е важно каква е крайната цел, която правителството иска да постигне с тези мерки“, коментира още той.

От левицата обявиха управляващите в забавяне, което на практика не дава възможност средствата да достигнат до тези, към които са насочени. За пример Вигенин посочи обещаните 500 млн. лв. за фирмите през Българската банка за развитие, от които до този момент до бизнеса са стигнали около 7,5 млн. лв.

Социалните мерки не са прах в очите на хората, категоричен е Росен Желязков

„Ние подкрепяме факта, че българските пенсионери ще получат допълнителна средства – по 50 лв. през следващите 3 месеца. Какво става обаче, когато изтекат тези три месеца? Отново мерки на парче, истинското решение на въпроса е преизчисляване на всички пенсии“, подчерта още Вигенин.

От опозицията за пореден път препотвърдиха тезата си, че за тях това правителство е изчерпано и настояха за неговата незабавна оставка, която искат и продължаващите над 2 седмици протести в София и други градове на страната. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама