Европа затяга режима срещу коронавируса

22:17, 28 юли 20 25 1847 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Още държави в Европа връщат карантинните мерки заради коронавируса. Белгия въведе ограничения за събирането на хора на едно място и дори полицейски час в две области.

Гърция направи предпазните маски задължителни на закрито, а Германия предупреди да не се посещава Северна Испания, предава Нова телевизия.

В Белгия заразата се завърна. Отчита се значително повишение на броя на новозаразените, особено в Антверпен и околностите.

"Досега социалната изолация позволяваше всеки да се среща с най-много 15 души седмично. От сряда този брой се намалява на 5 души. Мярката ще бъде в сила четири седмици", заяви Софи Вилмес, министър-председател на Белгия.

Официално до 31 август сме в извънредна епидемична обстановка

Ако е възможно всеки трябва да работи от дома си. Посещението в магазин не трябва да е по-дълго от 30 минути, а семейните събирания са ограничени до 10 души. Правителството предупреди, че тези мерки се въвеждат, за да се избегне новото налагане на пълна карантина, каквато имаше в разгара на епидемията през пролетта.

А след Великобритания и Германия въведе ограничения за посещаването на Испания. Въпреки протестите на Мадрид, че туристите не са изложени на риск, Берлин разпореди да не се посещават провинциите Каталуния, Навара и Арагон. Испанските хотелиери изчислиха, че само спирането на туристите от тези две страни, ще донесе загуби от 10 милиарда евро.

Коронавирусът по света: Какви мерки се въведоха и какви обезщетения се изплатиха

"Вижте Канарските острови, Балеарските острови, Валенсия, Андалусия - там имаме нива на заразяване по-ниски, отколкото са в момента в самата Великобритания. Такава е епидемичната картина. Туристите ще са на по-сигурно място в тези провинции, отколкото в родната им страна", каза Педро Санчес, премиер на Испания.

Въпреки успокоенията на премиера, Мадрид от днес въведе по-строги изисквания за носенето на маски. Предпазните средства вече щ бъдат задължителни навсякъде - дори на открито. Броят на посетителите по външните маси на заведенията се ограничава до 10 души. Въвежда се и по-ранен час, до който баровете трябва да са затворили.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама