Формула 1 в Италия ще се проведе пред празни трибуни

15:58, 29 юли 20 / Спорт 25 1602 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Организаторите на Гран При на Италия потвърдиха, че тазгодишното състезание от календара на Формула 1 в Монца ще се проведе при закрити врати, съобщава БГНЕС.

Имаше надежди, че състезанието от 4-6 септември ще стане първото за сезона, което ще се състои пред ограничен брой зрители. Но в изявление на официалния сайт на Гран При се декларира, че поради пандемията от коронавирус, състезанието ще се проведе без фенове.

Сезонът във Формула 1 започва на 5 юли в Австрия

Феновете, които вече са си закупили билети, ще получат пълно възстановяване. Миналата година Монца стана арена на невероятните празненства след триумфа на Шарл Льоклер с Ферари.

След като първите три състезания от засегнатата от коронавирус кампания бяха проведени без фенове – двете в Австрия и това в Унгария, следващите пет също ще състоят при същите условия.

Все още остава неясно дали деветото състезание от календара – Гран При на Тоскана на Муджело между 11-13 септември, което ще приеме юбилейното състезание под номер 1000 в историята на Ферари, ще позволи присъствието на привърженици. Гран При на Русия в края на септември в момента продава билети и планира да проведе състезанието пред публика.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама