„Витоша ски“ оспорва експертизата за Княжевския лифт, парите за нея да отидат за децата

10:55, 30 юли 20 / София 25 1259 Шрифт:
Цветилена Симеонова

„Витоша ски“ АД изразява своето несъгласие за притежавани от нея или нейното дъщерно дружество – „Въжени линии“ ЕАД лифтове, да се харчат средства на Столична община. „Парите могат да бъдат използвани за децата на града -  за детски градини или детски площадки. Поради тази причина ще оспорим пред съда законосъобразността на решението на Столичния общински съвет за възлагане на експертиза, свързана с реконструкцията на кабинкова въжена линия „Княжево-Копитото“, посочиха от дружеството.

Фандъкова дава 50 хил. лв. за експертиза дали може да се възстанови Княжевският лифт

„На първо място „Въжени линии“ ЕАД е внесло заявление с вх. № САГ20-ГРОО-345 от 17.02.2020 год. с искане за разработване на подробен устройствен план за подмяна на Княжевския лифт, по което няма произнасяне от страна на Главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков. Какво ще стане ако един от предложените от нас два варианта или и двата са допустими? Безпричинно ще се изхарчи обществен ресурс. Второ, ние сме възложили разработването на варианти на двата световни лидери на пазара на въжени линии - „Допеймайер" и „Лайтнер“. Кой от тях разполага с по-голяма експертиза? И, трето, за да се извърши реконструкция, следва да бъдат спазени всички европейки изисквания за безопасност, на които съоръжения на по 50-70 години няма как да отговорят. Затова ще поискаме компетентният български съд да отмени това незаконосъобразно решение“, заявиха от „Витоша ски“.

„Ако Столична община действително иска да реконструираме Княжевския лифт, да бъде така добра да се произнесе по внесеното искане и нека тяхното забавяне не се преписва на нас под формата на некоректни внушения и „усещания“. В допълнение ще отбележим, че ново обследване ще е загуба на пари и време, но и технологично е безсмислено. Защото сегашните стълбове са хванати с двуметрови анкерни болтове, които са вкарани в конструкцията заедно с арматурата и е излят бетон. За да се смени стълб трябва да се разбие фундаментът, да се излее нов, в който да се сложат болтовете, с които да се захванат пилоните на лифта. За целта трябва да се издаде строително разрешение, което по действащия план за управление на Парк Витоша е забранено. Ние категорично заявяваме, че желаем да реконструираме всички съоръжения на Витоша с нови, модерни и безопасни, за да има планината най-екологичния транспорт“, коментираха от дружеството.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Оффф 12:42, 30 юли 20


Пореден абсурд от страна на Фандъкова, тази жена за кой ли път вече пилее пари, без да мисли. 50 000 лева за експертиза, след като такава вече има и то от двата световни лидери на пазара на въжени линии. Пълно безумие - тази жена отдавна трябваше да се махне.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама