Директор в Нова телевизия освободен заради отказ да уволни Анна Цолова

11:43, 30 юли 20 25 1392 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Някогашният директор на „Новини и актуални предавания“ в Нова телевизия Дарина Сарелска за първи път оповести публично, че е била уволнена от Нова телевизия през 2017 г., защото е отказала да освободи Анна Цолова.

"Аз трябваше да уволня Анна Цолова и нейния партньор по онова време. Отказах да го направя и просто ми прекратиха договора", обясни тя в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по ТV+ и TV1. "Никой не може да те накара да направиш това, което не искаш да направиш", подчерта Сарелска, която от няколко години живее в САЩ и преподава в Университета в Тенеси.

Работа на всеки един журналист е да отстои принципите, в които вярва, дори с риск да загуби работата си“, казва Сарелска, споделяйки случай от практиката си, при който нейни началници поискали да задържи материал по случая „Магнитски“, докато Делян Пеевски не го коментира.

Дарина Сарелска е била шеф на новините от 2013 г., преди да си тръгне внезапно през август 2017 г. До назначаването на Вяра Анкова нейните задължения временно се изпълняваха от Силвия Зурлева, припомня „Дневник“.

Анна Цолова също бе свалена от сутрешния блок на „Здравей, България“ без никакво обяснение. Първоначално от телевизията оповестиха, че тя ще бъде водеща на друго предаване, но това така и не се случи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама