Лъчезар Борисов: Превозвачите ще бъдат подпомогнати

11:45, 30 юли 20 / Политика 25 1546 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Българските превозвачи ще бъдат подпомогнати. За тази цел са заделени 30 млн. лева. Това обяви в парламента икономическият министър Лъчезар Борисов. Мярката той ще обсъди по-късно днес колегата си - ресорният министър Росен Желязков, предава БГНЕС.

Пред депутатите Борисов начерта основните приоритети на икономическото министерство и ги увери, че на всеки две седмици ще се прави отчет.

Една от мерките за преодоляване на последиците от COVID-19 е насърчаването на инвеститорите. За подпомагане на 56 предприятия са предвидени 18,5 млн. лева.

Отпускат финансов стълб за 1,8 млрд. лв. за подпомагане на икономиката

Мерките на правителството са в два пакета – едните са социално-икономически, които са изцяло финансирани от бюджета. Те са в размер на 1,163 млрд. лeвa. Има и една втора група от мерки, които са за 1,8 млрд. лeвa.

По-рано тази седмица икономическият министър обяви на пресконференция, че министерството и бизнесът са постигнали съвпадения по мерките на 85-90%. Останали някои отворени теми, които ще бъдат изчистени следващите 2-3 дни. Открива се също горещ телефон за сигнали. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама