Всяко правителство трябва да е готово да подаде оставка, смята Джамбазки

08:56, 31 юли 20 / Политика 25 1729 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Всяко едно правителство трябва да бъде винаги готово да подаде оставка, ако има причина за нея. Причините това правителство да не го прави са много. Голяма част от протестиращите меко казано не харесват Бойко Борисов. Oпитът му да им се хареса е политическа грешка. Това заяви евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки пред Нова телевизия.

Той обясни, че разговорът между коалиционните партньори не е нарушен. „Г-н Борисов се извини, че не бе предупредил Валери Симеонов за поисканите оставки на министри от кабинета”, заяви Джамбазки.

Не трябва да има безвъзмездни помощи от ЕС, те развращават и корумпират, категоричен е Джамбазки

Ние винаги сме имали абсолютно последователна позиция по отношение на ДПС. Тази политическа сила е противоконституционна. Тези, които сега протестират срещу ДПС, свиваха гнусливо устни и твърдяха, че ние сме хора, които не разбират либералния характер на тази партия”, обясни евродепутатът. Той напомни и „историческото споразумение”, сключено между представители на сегашната партия „Демократична България” и ДПС. „Те пиха кафе заедно и това беше исторически компромис. Тогава лидер на ДПС бе Лютви Местан”, посочи Джамбазки.

Евродепутатът коментира и студения резерв. „Винаги сме имали своята позиция против него. Времето му дойде. Най-сетне ГЕРБ разбраха, че не трябва да се правят компромиси с ДПС”, посочи той.

Ангел Джамбазки: Решението за пакет "Мобилност" е лицемерие и политическа наглост!

Джамбазки изрази мнение, че позицията на Американското посолство относно ситуацията в страната се отнася много повече към газопреносните мрежи, отколкото към върховенството на закона. „Това е техен геополитически интерес и те си го следват. По-скоро казаха, че не искат да се строи една от тръбите, а да се построи другата”, посочи той.

Аз не виждам друга възможна политическа конфигурация, която да има нашите идеи. Не мога да си представя управление с БСП или ДПС. Няма как да се случи”, каза евродепутатът. Той добави още, че „коментарите по отношение на съдебната власт не са работа на политици”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама