Финалът за Купата на Португалия, развръзката в Серия А и Григор Димитров на MAX Sport през уикенда

12:05, 31 юли 20 / Спорт 25 2076 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Месец август започва ударно по спортните канали MAX Sport с финала за Купата на Португалия и мачовете от последния кръг на Серия А. В събота вечер от 22.45 часа двата големи гранда на португалския футбол Бенфика и Порто ще решат в директен спор кой от двата тима ще спечели Купата на страната. Двубоят, който ще се излъчи пряко по MAX Sport 4, влиза за първи път в програмата на спортните канали на А1, съобщиха от компанията.

Порто влиза като лек фаворит в двубоя предвид факта, че преди броени дни спечели шампионата на страната, изпреварвайки именно Бенфика на върха на класирането с 5 точки. От друга страна обаче, лисабонските „орли“ са най-успешният клуб в историята на турнира, като са вдигали купата цели 26 пъти или с 10 повече от „драконите“.


Снимка: А1

През уикенда ще паднат и всички неизвестни около Серия А с изиграването на последния XXXVIII кръг на Ботуша. В събота от 21.45 часа феновете ще могат да се насладят на три страхотни сблъсъка. По MAX Sport 1 Наполи приема борещия се за второто място тим на Лацио, докато по MAX Sport 3 шампионът Ювентус посреща борещия се за участие в Лига Европа Рома. Мегасблъсъкът между Аталанта и Интер ще е в ефира на MAX Sport 2. Победителят от този двубой ще си гарантира втората позиция в крайното класиране, докато едно евентуално равенство на „Атлети адзури“ в Бергамо и победа на Лацио в Неапол ще донесе сребърните медали на римските „орли“. Веднага след края на мачовете, по MAX Sport 3 ще бъде излъчено и награждаването на Ювентус с деветата поредна титла.


Снимка: А1

В неделя от 21.45 часа MAX Sport 3 ще направи феновете преки свидетели на битката за оцеляване, в която са замесени Лече и Дженоа. Генуезци имат една точка преднина и заемат спасителната 17-а позиция преди решаващия си домакински мач с Верона. По същото време Лече ще гони задължителна победа у дома срещу Парма и ще се надява на грешна стъпка на Дженоа. Двубоят Дженоа – Верона ще се излъчи преимуществено по MAX Sport 3, но камерите ще отвеждат феновете в реално време и на другия двубой при отбелязването на гол и при други любопитни ситуации.


Снимка: А1

Извън света на футбола, в събота от 15.30 часа, Григор Димитров ще излезе за третия си мач от UTS2, като негов съперник ще е френският ветеран Николас Маю. Първата ракета на България записа две загуби в първите си два мача на експерименталния турнир – от Ришар Гаске и Фелисиано Лопес, като сам призна, че е далеч от върховата си форма заради принудителната почивка по време на заболяването си от коронавирус. Двубоят на Григор Димитров срещу Николас Маю ще се излъчи пряко по MAX Sport 1.

През уикенда се подновява и битката в Националната хокейна лига с елиминационни двубои за участие в плейофите за Купа Стенли. Първият мач, който ще се излъчи пряко, е този между Питсбърг Пенгуинс и Монреал Канейдиънс – на 2 август от 03:00 часа по MAX Sport 1. В неделя от 21:00 часа MAX Sport 2 пък ще излъчи и мач №1 от минисерията между Аризона и Нашвил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама