Германска пивоварна спря работа заради щъркелово гнездо върху един от комините ѝ

21:15, 31 юли 20 / Любопитно 25 2122 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Пивоварна в германската провинция Бавария е принудена да спре производството на бира, след като семейство щъркели сви гнездо в един от комините ѝ, съощава AFP, цитирани отНова телевизия,

Щъркелите - защитен вид в Германия – са построили гнездо в пивоварната „Цванцгер“ в село Улфелд в началото на пролетта, което е довело до спиране на производството, каза пивоварът Кристиан Цванцгер.

Улфелд отдавна е любимо място на щъркелите, които често се връщат на същите места всяка година, за да построят гнездата си.

60% спад на продажбите на бира в заведенията у нас

"Вече имахме едно миналата година (на покрива) и младите щъркели, когато се връщат, често идват на едно и също място. Затова потърсиха място за изграждане на гнездото си и го направиха на комина на пивоварната", каза Цанцгер.

Той и неговият екип бяха планирали да изчакат до завършване на гнездото и след това да го преместят от комина, но тогава Германия беше блокирана поради коронавируса. Сега пивоварната се надява да премести гнездото през следващата седмица.

Междувременно запасите от бира намаляват и дори ако изработването ѝ  се възобнови следващата седмица, бирата няма да е готова до средата на септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама