Поляк спечели Обиколката на България за 4-ти път в историята

21:49, 31 юли 20 / Спорт 25 2647 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Полският колоездач Патрик Стош спечели Обиколката на България. Състезателят на "Мазовше-сърце" завърши с време 11.47:34 часа и средна скорост 44.1 км/ч, предаде "Дневник".

Той изпревари с 6 секунди в крайното класиране Александро Барони от "Галина Колозио", а трети стана испанецът "Мигел Анхел Байестерос от "Каха рурал" (+8 сек). В генералното класиране най-предно класиралият се българин е Лъчезар Ангелов, който е 31-ви на 6:12 минути зад победителя.

"Това е много голям успех за мен. Чувствах се много добре в четирите етапа, формата ми беше отлична, а моят отбор се представи много силно. Ще се радвам догодина да се върна в България и да защитавам фланелката. Състезанието беше прекрасно организирано", каза Стош.

Четвъртият етап от Сливен до Бургас беше спечелен от друг поляк - Ноберт Банашек. В края той направи силна атака, която завърши с успех. Победителят изпревари своя братовчед Алан Банашек и спринтьора на Пиер Барбие. Най-добре от българите се представи Ясен Александров, завършил 12-и в спринта.

При катерачите пръв стана италианецът Давиде Бауче, а при спринтьорите на върха стъпи Хараламбос Кастрантас от Гърция.

Обиколката на България се завърна след двугодишно отсъствие от календара на Международния колоездачен съюз (UCI). Председателят на Българска федерация колоездене (БФК) и директор на състезанието Драгомир Кузов поздрави всички завършили 103-ма колоездачи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама