24-и ден на недоволство: Протести, блокади и автошествие до къщата на премиера в Банкя

22:03, 01 авг 20 25 5003 Шрифт:
Автор:

24 ден на антиправителствени протести. По традиция хиляди граждани се събраха на площад "Независимост", настоявайки за оставката на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. 

В столицата продължава и блокадата на "Орлов" мост, където протестиращите са построили къмпинг. Палатки има и пред Министерски съвет.

След 21:00 часа протестиращите традиционно се насочиха към "Орлов мост".

Снимка: БГНЕС

Протест имаше и пред къщата на премиера Борисов в Банкя. Организатори са майките на деца с увреждания от "Системата ни убива". Те тръгнаха към Банкя от центъра на София с автомобилно шествие, което бе водено от полицески автомобил. 

Протестиращите скандираха "Оставка", а от колоните звучеше песента "Борисов, чао". По-рано от "Системата ни убива" заявиха, че са заплашвани от младежката организация на ГЕРБ, че ще бъдат възпрепятствани да стигнат до къщата на премиера в Банкя.

Снимка: btvnovinite.bg

Пред къщата на министър-председателя бяха оставени черни найлонови чували, на които пише "Оставка", листове с надписи „Ти уби бъдещето на децата ни“ и „Ти уби свободата на словото“, както и цветя. След това участниците в акцията се включиха в големия протест в центъра на София.

Денонощие вече продължава и блокадата на пътя Стара Загора - Хасково. В опит да спрат движението на АМ „Тракия“, протестиращи бяха спрени от полицията. Във Варна беше проведено и автошествие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама