Това не е протест на майки на деца с увреждания, а тежка злоупотреба, заяви Деница Сачева

13:47, 02 авг 20 / Политика 25 3032 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"За пореден път сме свидетели на отвличане на вниманието и тежка злоупотреба на каузата за хората с увреждания", заяви на брифинг заедно с представители на НПО и националния съвет на хората с увреждания социалният министър Деница Сачева.

"Това не е протест на майки на деца с увреждания, а политически провокации и тежка злоупотреба", подчерта министърът.

Напрежение на протеста: Полицията блокира бус на „Системата ни убива”

"Видяхме опит на една активна провокация, един зловреден хепънинг, организиран от Вера Иванова и Мая Манолова, да бъде представен като защита правата на хората с увреждания", обясни Сачева, визирайки вчерашната нощ на протести и напрежение между майки на деца с увреждания от "Системата ни убива" и служители на полицията.

Сачева изнесе конкретни данни и числа относно провежданите от социалното министерство политики за хора с увреждания и заяви, че Вера Иванова е част от работните групи във ведомството.

Никой не е задържал буса на "Системата ни убива", заявиха от СДВР

„През 2009 г. разходите по бюджета на МТСП в областта на хората с увреждания са 245 милиона лева. През 2018 г. те са 458 милиона лева, а през 2020 г. държавата е дала 921 милиона лева“, подчерта министър Сачева.

„Каузата на хората с увреждания се използва за противопоставяне на едни хора с увреждания спрямо други. Членовете ни имат различни политически виждания, но това не означава, че ние трябва да влезем в тези междупартийни борби. Искаме да работим за доброто на нашите деца“, каза Веска Събева, зам.-председател на най-голямото сдружение на хората с увреждания.

На дневен ред при нас не са протестите, а това как да се пенсионират хората с деца с увреждания, също и ТЕЛК-овите решения, както и много други неща. Това противопоставяне и злоупотреба с хората с увреждания трябва да спре“, призова Събева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама