Вера Иванова: Децата ни не са в интерес на социалния министър, защото са с най-тежките увреждания

17:43, 02 авг 20 25 2473 Шрифт:
Редактор:

Ние не се борим за субсидии, не сме партия и не се борим за места. За нас животът е черен и докато не го просветлим за децата ни, ще бъдем на улицата. Нашите деца не са в интерес на социалния министър Деница Сачева, защото са с най-тежките увреждания. Това заяви пред bTV Вера Иванова от „Системата ни убива“ в отговор на социалния министър.

От снощи тя се намира на кръстовището пред Софийския университет, където беше разпънат и третия палатков лагер в столицата.

Малко след 22:00 ч. бус на гражданската инициатива опита да стигне до „Орлов мост“, но беше спрян от полиция. Малко след това пристигнаха и протестиращи. Органите на реда отказаха да пропуснат превозното средство. До разрешаване на ситуацията не се стигна, като именно това доведе и до разпъването на лагера.

На специално свикана пресконференция в социалното министерство министър Сачева и представители на различни организации на хора с увреждания се обявиха за продължаване на социалната политика, която води правителството и против начинът, по който майките от „Системата ни убива“ са избрали да протестират.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама