Палатков лагер вече има и на протеста във Варна

20:20, 03 авг 20 25 3256 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Недоволството във Варна навлезе в нова фаза в 26-ия ден на демонстрации в страната, предадоха от bTV. Протестиращите разпънаха палатков лагер на възловото кръстовище пред сградата на общината и обявиха, че блокадата там става денонощна и движението по бул. „Мария Луиза“ ще бъде преустановено.

Тази стъпка се предприема в знак на символична подкрепа с протестиращите в София и останалите градове и знак за национално обединение, обясни един от демонстрантите, който обаче отбеляза, че не искат да се стига до конфронтация с полицията и ако трябва ще се преместят на площада.

С лекция за реформи в системата на прокуратурата пък започна протестът в Бургас в 26-ия ден на гражданско недоволство. Преди началото на протестното шествие имаше изява на Велислав Величков, който е председател на „Правосъдие за всеки“, който изложи своята визия за правосъдна реформа.

След това демонстрацията стигна до Морската гара, където протестиращите изпълниха химна на България, отбелязвайки символично факта, че се намират на „входа на ЕС и държавата“.

По пътя си те предприеха поредица от блокирания на възлови булеварди и кръстовища в града, между които и бул. „Демокрация“

Сред исканията на протестиращите е свикване на Велико народно събрание и електронно гласуване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама