Големите кавички на седмицата (3 - 7 август)

09:00, 08 авг 20 / Големите кавички 25 3788 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Екипът на ТОПНОВИНИ подбра най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати от изминалата седмица.

Големите кавички на седмицата (6 - 10 юли)

"Това е много труд. Тези, дето лежат на площада, да си лежат и да чакат някой да ги храни. Аз храня 350 човека и тези момчета съм ги създал с дребни стотинки. Трябва да се хванете да бачкате, защото сте един от инициаторите на проблемите, които стават и във футбола, и в държавата". Това каза собственикът на "Локомотив" (Пловдив)  Христо Крушарски пред репортер на bTV след спечелването на Суперкупата след победата с 1:0 срещу шампиона "Лудогорец" в Разград.

"Бачкане трябва, младежи. Работа. Не лежане по улиците", каза още той.

"Нищо по-хубаво няма от това българи да се сетят, че знамето ни е важно. Няма нищо по-важно от това хора да започнат да обличат по площадите народните носии. Когато ние ги носехме, ни наричаха ретроградни, остарели…Нека има бунтарство, нека има протести, нека има искания. Няма нищо лошо в мнението на българските граждани"

"Чувалите съществуваха и продължават да съществуват... Кой терористичен акт в света или коя намеса на вражеска сила можеше да доведе до 30% спад в БВП на Америка? Това е катастрофа отвсякъде, колкото и да отричаш това нещо и да казваш "Това е едно лятно грипче", "Не ги слушайте - глупости говорят", "Тия самедицински фашисти - искат да ни държат вързани". Добре, хайде, развързахме ви, давидим докъде ще стигнат нещата". Така главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев коментира темповете, с които коронавирусът се разпространява у нас.

"Това е канадска борба - главният въпрос е в силата на правителството и неговата устойчивост и способност да издържа дълго и от другат страна силата на протеста и неговат способност да издържа дълго. Знаете на канадска борба издръжливостта е главното - не толков колко си агресивен." Коментар на социолога Андрей Райчев за политическата криза и протестите под прозорците на властта.

"Това е лятната столица на беззаконието. Идваме тк не защото това е единственото място за незаконни териториални действия, а защото считаме, че това място е знаково...

Свидетели сме на една огромна концентрация на бездействие и съдействие за беззакония от страна на най-различни държавни власти и институции - затова сме тук. Не обикаляме всяко място на беззаконие - такива места в България има много. Моята цел е да накараме институциите да си вършат работата и те да се справят с тези петна на беззаконие.От всички петна на беззакония в България това е знаково, защото става дума за Движението за права и свободи, което отдавна изобщо не се занимава със защита на правата и свободите на своите избиратели, а само с привилегиите и далаверите на малката върхушка свои лидери.  Тук става въпрс за нулевият пациент на българската корупционна епидемия, нулевият пациент на българското беззаконие - мястото, от което цялата зараз тръгва и мястото, на което ще я спрем." 

Думи на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов по време на втората му акция на плажа край парк "Росенец", където се намира лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

"Време е да си вдигнем главата, а не юмрука, България не е блато, а райска градина и е необходима много работа. ГЕРБ превърна работата в религия и затова успяваме“. Думи на евродепутата Андрей Новаков по време на Националната конференция на ПП ГЕРБ.

"Ударил го е на чест. Много хора вчера видяха страх. То не е толкова страх. Струва ми се, че той изглежда обиден и объркан. Малко като Живков 89-а...Точно в този момент, когато като че ли Борисов направи заявка да изкара цял мандат, изведнъж той излезе и започна да мисли на глас...Говориш като в някаква психотерапия. По този начин ти показваш, че не си сигурен, че не знаеш какво правиш и даваш коз на протеста. Това в политиката е чиста грешка". Това каза изпълнителният директор на "Галъп" Първан Симеонов във връзка политическата криза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама