Касияс сложи край на професионалната си кариера

15:38, 04 авг 20 / Спорт 25 2022 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Световният шампион с Испания Икер Касияс прекрати кариерата си, след като прекара година извън терените заради проблем със сърцето.

„Днес е един от най-важните и трудни дни в спортния ми живот – денят, в който трябва да кажа „Сбогом“, дойде“, написа той в Twitter.

39-годишният вратар стана и двукратен европейски първенец с „Ла Фурия Роха“ по време на забележителната си и изпълнена с трофеи кариера, която включи над 700 мача за "Реал" Мадрид.

Касияс се присъедини към португалския гранд "Порто" през 2015 г. след емоционална раздяла с "Реал", но получи сърдечен удар през май миналата година. Той има 167 мача за националния отбор, печелейки Европейското през 2008 и 2012 г. и Световното през 2010 г. в златната ера за испанския футбол. Той вдигна пет титли на Ла Лига и на три пъти Шампионската лига по време на престоя си на „Сантяго Бернабеу“.

През юни той разкри, че прекратява кандидатурата си за президент на Испанската футболна федерация (РФЕФ) поради кризата, предизвикана от пандемията от коронавирус. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама