Мерките срещу COVID-19 у нас са достатъчни, категоричен е здравният министър

16:50, 04 авг 20 25 2268 Шрифт:
Редактор:

Мерките, въведени срещу коронавируса в България, са достатъчни. Няма нужда от тяхното разширяване или въвеждането на нови. Това заяви на брифинг министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, след среща с експертите съвети по епидемиологии.

Ангелов съобщи и сравнителни данни за последните две седмици – сравнение на цифрите от последните две седмици с предходните две: наблюдава се намаляване на новозаболелите у нас с 9.8%.

Наблюдава се увеличаване на новозаболелите в Кипър – с 389%.

Наблюдаваме увеличаването на заболелите от 15 до 29 години. През май са били 10%, през юни – 16%, през юли – 25%.

Обособяват хотели по Черноморието за болни от COVID-19

В момента у нас общия брой на заразените е 12 159, 829 са в болници. 712 са заразените медици. От тях 248 са лекари. 6684 човека са излекувани, 404 са починали.

Към момента се наблюдава проблем, в два дома за възрастни в Русе и във Враца.

По-рано през деня здравният министър се е срещнал с премиера Борисов. На този етап извънредно положение не се налага – около това становище се обединиха премиерът Борисов, здравният министър Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който също участва в срещата.

Снимка: МС

В хода на срещата бе отбелязано, че вирусът вече се разпространява по-лесно, дифузно, все още в света не са открити лечение и ваксина. В този контекст министър-председателят Борисов акцентира, че изключително важно остава спазването на дисциплина, дистанция и дезинфекция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама