28 ден на протести: Остават блокадите в София, Варна и край Стара Загора

08:51, 05 авг 20 25 2344 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Трите големи кръстовище в София - на пл. „Орлов мост“, пред Министерския съвет и при Ректората на Софийския университет, остават блокирани за пореден ден от протестиращите срещу правителството и главния прокурор. Автомобили не преминават, пропускат се единствено коли на спешната помощ. Заради блокадата градският транспорт се движи с променено разписание и маршрут.

Второ денонощие остава и блокадата пред общината във Варна. От петък протестиращи са блокирани на пътя Стара Загора- Хасково, след като направиха опит да затворят магистрала „Тракия“. Вчера те изпратиха отворено писмо до кмета на Стара Загора с искане за съдействие за преговори с полицията, за да могат протестиращите да направят шествие до магистралата и да се приберат. Засега от полицията отказват подобен вариант с мотива, че има опасност протестиращите да не спазят обещаното и да блокират пътя за Южното Черноморие.

Снощи за няколко часа беше затворен пътят за Турция - магистрала „Марица“ беше блокирана при пътния възел за Капитан Андреево.

И тази вечер в столицата ще се проведе традиционният протест с искане за оставки на правителството и на главния прокурор. Демонстрации ще има по обяд и в района на "София Тех ПАрк", където управляващата ПП ГЕРБ ще проведе Национална конференция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама