Мъжете с маски на събитието на ГЕРБ се държаха като у дома си, заяви Генка Шикерова

08:43, 06 авг 20 25 2034 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Като у дома си". Така по думите на Генка Шикерова са се държали мъжете с маски, които нападнаха Полина Паунова по време на партийното събитие на ГЕРБ в „София Тех Парк“. Те се виждат в няколко видеа, включително в това с Паунова, както и във видеото с боя встрани от местата, където са настанени делегатите на форума.

Пребиването на журналисти не е европейско развитие

И въпреки че от ГЕРБ отрекоха въпросните мъже да имат общо с тях и ги определиха като „провокатори“, според Полина Паунова и Генка Шикерова поведението на маскираните говори друго.

„Създаде се усещането, че тези момчета там са познати и че събитието се охранява от своебразни граждански отряди, защото те ходеха и общуваха през цялото време с хора с радиостанции, с хора, които очевидно са част от това събитие. Те бяха вътре през цялото време. Обикаляха безпрепятствено и въпреки ситуациите, които създадоха, никой в нито един момент не повика полиция, не пожела да ги изгони, не ги помоли да напуснат мероприятието“, разказа Шикерова пред bTV.

Сблъсъци и напрежение съпътстваха конференцията на ГЕРБ

Още по-необяснимо е защо, след като единият от мъжете напада Паунова и захвърля телефона ѝ, никой не се намесва. Това е видно във видеото на случката, публикувано във Facebook. Единственият човек, който предприема действия, е жена с къса руса коса, която оказва се е служител на НСО и няма ангажимент към охраната на събитието.

Вчера още по време на форума стана ясно, че и медийният съветник на земеделския министър – Ася Попова, също е била нападната от същите хора. Това разказа самата тя пред журналисти. Паунова поясни, че е провела разговор с Попова и е попитала има ли записи на нападението, при което тя отговорила положително. Към края на вчерашния ден обаче тези записи така и не стигат до Паунова. Тя от своя страна дава показания в СДВР за случилото се. По думите ѝ към този момент други хора не са разпитани.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама