Граждани блокираха Съдебната палата с искане за оставката на Гешев

17:36, 06 авг 20 25 2740 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Граждани блокираха Съдебната палата в столицата. Сградата е празна, служителите са изведени. Около нея е опъната полицейска лента, която се използва за ограничаване на периметъра на престъпления, съобщи БГНЕС.

По-рано днес привърженици, водени от лидера на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, чакаха повече от три часа пред кабинета на главния прокурор Иван Гешев, за да му връчат написаната от тях оставка, която той само трябва да разпише.


Снимка: БГНЕС

Костадинов подчерта, че преди месец е писал до прокурора и е поискал среща с него заради намеренията на Гешев да заличи 38 районни прокуратури в страната, но среща му е била отказана и то не от самия главен прокурор, а от негов подчинен с мотива, че той е политическо лице и прокуратурата смята за неуместна „загрижеността му“. Според него в своята дейност Гешев е взел решения и е предприел действия, които не са в интерес на българските граждани.


Снимка: БГНЕС


Снимка: БГНЕС

Припомняме, че Костадин Костадинов беше показан в разследване как се отмята от предизборното си обещание да се откаже от субсидията и как за няколко години си е купил луксозна къща и кола, а съпругата му – апартамент.

"Възраждане" под въпрос, лидерът й намекна за политическа поръчка

Същевременно прокуратурата започна проверка. Според държавното обвинение са установени множество нарушения. Прокуратурата е установила, че са декларирани неверни данни за присъствието на най-малко 500 граждани с избирателни права на Учредителното събрание на партията.

Така Софийската градска прокуратура поиска от съда заличаване на регистрацията на партия „Възраждане” и нейното разпускане. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама