Няма арестувани след връщането на блокадите, според полицията

09:30, 08 авг 20 25 2552 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Хиляди граждани снощи излязоха на поредния антиправителствен протест. Блокадите на „Орлов мост“, в Триъгълника на властта и при Софийския университет бяха възстановени.Събралите се хора категорично отказаха да разговарят с полицейските служители. Дори започнаха да събират камъни и стъклени бутилки и си говореха помежду си, че ще ги използват в случай, че бъдат атакувани или спрямо хора, които са нежелани на техния протест. Това заяви главен инспектор Красимира Стоядинова от СДВР на брифинг и допълни, че на "Орлов мост" е имало много жени, което ограничава възможностите за използване на физическа сила. 

Ден 30 на протести: Върнаха палатките на "Орлов мост"

По време на протеста няма задържани, обявиха от полицията. Днес униформените отново ще опитат да говорят с протестиращите и да ги убедят да пуснат движението. „Уважаваме правото на протест на всички граждани, но призоваваме протестите да бъдат мирни, да се съобразяват със законовите разпоредби и да не пречат на всички останали жители“, коментира главният инспектор.

Журналистът от Антикорупционния фонд Николай Стайков обаче заяви, че е бил задържан, а по-късно освободен. "Информацията на СДВР, че няма задържани лица снощи не е вярна. Аз и Александър Радков снощи бяхме задържани точно от СДВР около 3:00 часа без никакво обяснение и причина", обяви той във Facebook.

 

Движението на „Орлов мост“, в Триъгълника на властта и при Софийския университет остава блокирано. На „Орлов мост“ протестиращите поставиха палатки, контейнери за боклук, дървени палета, кашпи с цветя, плочки и павета, с които издигнаха блокада. Пропускат се обаче автомобили със специален режим. На кръстовището пред Софийския университет и в Триъгълника на властта има палатки и пейки.

Заради затворените от протестиращите кръстовища са променени маршрутите на някои линии на градския транспорт.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама