Протестно шествие по пътя за „Калотина“

12:48, 09 авг 20 25 2207 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Нова акция на организаторите на антиправителствените протести „Отровното трио“. Автомобили с български знамена тръгнаха на протестно шествие по пътя за граничния пункт „Калотина. Демонстрантите скандираха „оставка“ и надуваха клаксони.

Месецът на недоволството

Протестиращите караха с ниска скорост и в двете ленти. Образуваха се километрични опашки. Плановете им са били да стигнат до пункта и да се върнат към София. Полицията обаче ги спря на Сливница под предлог, че има акция за проверка за неплатени глоби. Документите на всички шофьори бяха събрани. От „Отровното трио“ са категорични, че спирането им е неправомерно, защото не са нарушили закона. Те сигнализираха, че са били изпреварвани рисково от други автомобили. 

Междувременно на плажа в парка "Росенец" отново се събраха граждани. Протестното им плажуване там те нарекоха Dogan Saray Beach Festival“. Идеята на организаторите е хора да се събират на плажа всеки ден докато правителството и главния прокурор не подадат оставка. Вчера при демонстрантите за кратко излезе и почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

Доган излезе при демонстрантите пред летните сараи и им пожела успех

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама