Катастрофални наводнения след мощна буря взеха жертви на гръцкия остров Евбея

19:20, 09 авг 20 / Свят 25 2619 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Катастрофалните бури и наводнения на гръцкия остров Евбея, предизвикани от поройния дъжд, са взели пет жертви, предадоха от bTV. Двама души са в неизвестност.

Последните данни бяха оповестени от заместник-министъра на гражданската защита Никос Хардалиас, който пристигна на мястото на бедствието.

Сред загиналите е и бебе на осем месеца, както и неговите баба и дядо, съобщава АФП.

Противопожарните служби продължават операциите за освобождаване на блокирани от придошлите води хора. Около 100 пожарникари и два хеликоптера участват в спасителната акция.

Жена е открита жива от спасителните екипи. Спасената е била повлечена от придошлите води, докато се опитвала да се отдалечи от дома си в селището Бурдзи, но е била открита от екипите и спасена с хеликоптер. В неизвестност остава мъж, който е бил с нея.

Досега с помощта на хеликоптер са били спасени девет души, до които спасителите не са успели да достигнат по пътищата. Най-сериозно засегнати са селищата Псахна, Политика и Лефканди.

Наводнението блокира пътища в западната част на острова, който се намира на около 100 километра североизточно от Атина и е вторият по големина остров в Гърция след Крит. За кратко туристи бяха блокирани в къмпинг на острова, но са освободени.

През ноември 2017 г. при наводненията загинаха 24 души в Мандра, село в индустриален регион на 30 километра западно от Атина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама