Механа в „Драгалевци“ тормози съседи със силна музика

13:05, 10 авг 20 / София 25 12930 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Проблеми с шума в столичния квартал „Драгалевци“. Силна музика от заведение пречи на живущите в района да спят.

Става въпрос за механа „Под метлите“, намираща се на ул. „Нарцис“ 34. Неин собственик от това лято е Даниел Бачорски - шеф на фирмата за професионално почистване „Бонанза Бачорски”, съществуваща от 2008 г.

Читатели изпратиха сигнал до TOPNOVINI.BG, че няколко вечери в седмицата от механата се чува силна музика, продължаваща до малките часове на нощта. Подавани са множество жалби за нарушения на Наредбата за обществения ред на територията на Столична община, която въвежда забрана за „създаването на шум, който нарушава обществения ред или спокойствието на гражданите на обществени места в периода от 22.00 до 08.00 часа, за да се осигури тяхното спокойствие и здраве“.


Снимка: Facebook / Механа “Под метлите”

След като се обадим на 112 и дойде патрулът обаче, персоналът на заведението го вижда на камерите и намалява музиката. Когато полицаите си тръгнат, всичко започва отново“, обясниха живущи в района. По думите им след 23.00 ч. механата се превръща в чалга дискотека.

До този момент не е имало проблем с нито едно от другите заведенията наоколо. „Само г-н Бачорски решава, че правилата за него не важат. И когато ние се оплакваме, сме били луди и сме плащали на общината, за да го проверяват. Проверки се правят, защото има поредица от жалби. Аргументът на Бачорски е, че през нощта деца са викали в градината“, коментираха гражданите.

Жалби са подавани и до други институции. Сигнал е изпратен и до КАТ, тъй като механата няма паркинг и клиентите ѝ спират автомобилите си на едно от пътните платна и задръстват движението. Сигнал има и до пожарната - да проверят дали са спазвани изискванията за вентилация, защото миризмата от барбекюто му влиза през прозорците на съседните сгради.


Снимка: Личен архив

След подаването на първите сигнали обаче собственикът Даниел Бачорски се е срещнал с живущите в района и е обещал да вземе мерки и ги е помолил да оттеглят жалбите. Те го правят, но няколко дни след това ситуацията започва да се повтаря.  

Екипът ни потърси Даниел Бачорски по телефона, за да му даде възможност да представи своята позиция по казуса, но той отказа да коментира днес, тъй като бил в почивен ден. В свой пост в личния си профил във Facebook от 8 август обаче Бачорски обяснява, че са му направили проверка от няколко институции – Министерство на културата, Агенция по храните, пожарна, Инспекция по труда, НАП, т-то РПУ, СДВР, РЗИ, Столична община, Община „Витоша“ и Криминална полиция.

„След което се пръснаха по всички краища и започнаха да ровят из шкафовете, хладилниците, касата с парите, да разпитват и преджобват персонала. Провериха абсолютно всички клиенти по лична карта, спряха музиката и трилърът започна! В пика на вечерта фиаското тотално блокира работата ни. Месото по скарите изгоря, поръчките увиснаха, а празнуващите свой празник се превърнаха в свидетели на панихида. След три часов институционален терор излезнах да си поема глътка въздух навън и очите ми видяха двама от комшиите - очаровани, сияещи и искрено щастливи. Вълнението в телата им беше покъртително – пир по време на чума“, обяснява той. Според него съседите му „владеят институциите“.


Снимка: Facebook / Механа “Под метлите”

TOPNOVINI.BG потърси за коментар кмета на община „Витоша“ Теодор Петков, който обясни, че са правени много проверки. „Собственикът писа пост, че едва ли не сме го рекетирали и той колко бил уплашен, че едва ли не сме му спирали бизнеса. Несериозна история от негова страна при всички нарушения на обществения ред. Затова сме предприели тези мерки“, коментира той.

Пред медията ни говори и районният зам.-кмет Владислав Карипов, който на свой ред обясни, че предстоят още проверки след новия подаден сигнал от живущите в района. Той подчерта, че проблемите с това заведение са започнали след смяната на собствеността.

TOPNOVINI.BG ще продължи да следи случая. Екипът ни ще отправи официално запитване до Столична община относно спазването на Наредбата за обществения ред.

Напишете коментар
Коментари: 13
1 Анонимен 13:33, 10 авг 20

Проблемите с тая дупка ще спрат, когато бъде затворена.

2 Георги 13:44, 10 авг 20

Този тип Бъчорски е супер нагло същество. Като дъни чалгата, му е добре, като има проверки заради случващотото се пищи като разгонена котка. Видиш ли как го рекетират институциите, тормоз, и всякакви подобни тъпотии. Няма как, така ще бъде докато не се научи как се работи без да притеснява никой.

3 Емил 14:21, 10 авг 20

Тази клоака трябва да бъде затворена.

4 Анонимен 22:21, 10 авг 20

Маменцето ви дееееба жалбоподатели’ мишки и мисирки все сте недоволни,отрепки долни!!! Все се оглеждате в чуждото че на момчето му върви !!! Умирайте от злоба

5 Анонимен 23:02, 10 авг 20

Много пъти съм била в това прекрасно място... Водила съм и приятели чужденци , които бяха изключително впечатлени. Никога не е имало силна музика ...Да не говорим за чалга ..!? Прекрасна кухня ! Прекрасен персонал !!! Пожелавам им успех в тази битка- битката с мутренските институции....Явно навсякъде съществува по един "чичко Снегов" , на който всичко му пречи и използва институциите за лична разправа ! Този филм го гледаме ежедневно. Във всякакви разновидности ..Г-н Бачорски , не се предавайте ! Пожелавам Ви успех в тази явно нелека битка !

6 Анонимен 23:14, 10 авг 20

Жалки сте! Какво искате да има там? Все сте недоволни! На всеки следващ ли ще съсипва те бизнеса?

7 Христо 00:52, 11 авг 20

Цветелина, по-добре спри опитите си да се правиш на журналист. Не владееш добре стилистичен български език. Кой от съседите ти плати???? Не познавам г-н Бачорски и не толерирам чалга музиката.... но аман от поръчкови истории...

8 Анонимен 07:33, 11 авг 20

Г-жо Симеонова предлагам ви да проверявате фактите преди да напишете дадена статия ще имате по голям успех. Аз лично съм посещавала заведението преди да се смени собственика и бях меко казано разочарована сега от както е Под Метлите съм възхитена от заведението ходя с голямо удоволствие. На живущите явно им пречи, че млад човек се опитва да направи нещо приятно. Музиката не е силна нито е чалга тук пак ще отправя съвет към г-жа Симеонова да отиде в Под Метлите и сама да види с очитеси кой е прав и кой крив и да си напише статията отново.

9 Анонимен 08:44, 11 авг 20

За всички тролове, довечера видео от снощи, по телевизята. Да видим джаз ли звучи, брейк ли, що ли? И най важното, в колко часа звучи!

10 Димитър Иванов 11:23, 11 авг 20

Единствения който плаща на някъв измислен сайт, да му препечатват безумията от фейсбук е съсобственика на въпросното заведение. Защото щях да го питам ако неговите деца спяха до заведението. Истината е проста, не спзва работното време на открито, а именно след 22ч. Свири музика на двора, вика се и се пее. Ако всичко беше наред, нямаше да има жалби. Всичко това е установено по надлежния за това ред. А това че някой не му харесва, че не може да си запива до колкото часа си иска, че не може да му свири музика и тн, не е проблем на живущите. Никой не пречи на Бачорски да си прави бизнеса, но и той не бива да пречи на другите да почиват. Не е трудно. Има и други заведения в района, как всички работят по првилата само този ресторант не може, или не иска.

11 Анонимен 10:40, 12 авг 20

Moя приятелка живее до въпросното заведение и ми е разказвала точно това, което е представено в този материал. Въпросният господин Бачорски причинява истински тормоз на хората, които живеят в близост, и това е нарушаване на граждански права! Много ясно, че ще има жалби...

12 Анонимен 12:29, 07 окт 21

Преди седмица посетих въпросната механа, оказа се едно изключително не уютно място, вътре студено, тъмно, празни маси, имах резервация, но сервитьора дори не ме попита, настани ни на една голяма маса, а бяхме само двама, хвърли ни менютата, от които не избрахме абсолютно нищо, станахме и си тръгнахме разочаровани! Освен това няма паркинг и обикаляхме, за да намерим място къде да спрем! Няма да се върна там! Не препоръчвам! И Катето Евро да спре да му прави тъпа реклама!!!

13 Митко 17:48, 26 мар 24

Всички институции се подкупни, невежи, трагедията е пълна.Вие чакате с това отношение хората да се саморазправят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама