Цените на почивките на морето поевтиняват

13:32, 11 авг 20 25 1559 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В разгара на лятото, когато цените на почивките са най-високи, пандемията от коронавирус предизвика прецедент. Местата за настаняване предлагат до 50% по-ниски цени в по-малките морски курорти. Същевременно къщите за гости и семейни хотели работят с пълен капацитет.

Един от по-малките летни курорти на юг - Черноморец, посреща за първа година основно български туристи. За разлика от миналия август, когато в Черноморец не е имало нито едно свободно легло, тази година базата е пълна на около 85%. Едно четиричленно семейство плаща по 180 лв. на вечер за цял апартамент.

"Това са съвсем обикновени къщи за гости, които се отдават от собствениците и не се предлагат допълнителни екстри. Цените вървят между 15% намаление до 30% намаление, в зависимост от това какво се предлага в самия хотел", каза хотелиерът Диана Колчева пред БНТ.

В същото време семеен хотел в Поморие, който традиционно приема основно чужди туристи по чартърни програми, сега работи предимно с българи. "Ценовите нива са приблизително от 20 до 30% по-ниски от миналата година", каза собственикът на хотел Георги Тръпков.

И за сравнение - в най-големия морски курорт у нас - Слънчев бряг са, отворени едва около 30% от местата за настаняване.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама