Понякога е полезно да крещим

18:40, 13 авг 20 / Любопитно 25 1719 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
Викането или крещенето е ефективен и доказан начин за премахване на емоционалното напрежение. Кога и как е подходящо да го правите - разказа пред радио „Спутник“ психиатърът Юри Вялба.

Крещенето е ефикасен механизми за емоционално освобождаване, който можем да използваме. Ако покрещите правилно и в точния момент, тогава това ще облекчи стреса и някои от вътрешните ви проблеми, сигурен е психиатърът.

"Можете да викате в гората или в апартамента си, но така, че да е безопасно за другите. С помощта на викането можете да освободите напрежението – така негативната емоционалната енергия не остава вътре в човека и не го унищожава психически. Разбира се, това не решава глобални проблеми. Не е като посещение при психоаналитик, но в момент на силен емоционален стрес помага“, съветва Вялба.

Освен правилното място и време, за да покрещите, трябва да изберете добра цел. Викането по подчинени и колеги по време на работа няма да помогне, а само ще влоши ситуацията.

"Полезно е по някакъв начин да се освободите емоционално като се разкрещите. Но трябва да го направите така, че викането ви да не е насочено към конкретен човек. Трябва да повикате, оставайки насаме със себе си - тогава това ще има положителен ефект. Дори в психотерапевтичния процес лекарят може да ви препоръча този елементарен метод на освобождаване от вътрешното напрежение”.
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама