Слънце и облаци в петък

07:00, 14 авг 20 25 2344 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места в планинските райони от страната ще превали краткотрайно. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 30 и 35 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще остане без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 27 - 29 градуса, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотрайно. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23 градуса, на 2000 метра - около 18 градуса.

През почивните дни над източната половина от страната ще се задържи предимно слънчево. Над западната след обяд и до полунощ ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, в отделни райони временно интензивни и значителни по количество, с гръмотевични бури. Има условия за градушки. Дневните температури ще са предимно между 29 и 34 градуса, в неделя с още 1-2 градуса по-ниски. Вятърът ще бъде от изток-югоизток, слаб, в Източна България - умерен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама