Христо Стоичков в топ 11 на най-добри левичари във футбола

16:52, 14 авг 20 / Спорт 25 2765 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

На 13 август се отбелязва международният ден на футболистите левичари по света. Те винаги са били описвани като хора с един различен талант, който е видим и във футбола. По този повод мексиканският сайт Terra направи списък с 11-те най-добри футболисти, които играят изключително с ляв крак, съобщи „24 часа“.

Диего Марадона

Много хора признават аржентинеца за най-великия футболист в историята, като той спори за това звание с Пеле. Диего Марадона е определян за такъв, защото извежда националния отбор на Аржентина до световната титла от Мондиала в Мексико през 1986 г. и заради блестящата си кариера в "Наполи", където става легенда.

Ференц Пушкаш

Той е един от най-добрите играчи в историята на "Реал" (Мадрид). Пушкаш е толкова добър нападател, че наградата за "Гол на годината" носи неговото име.

Лионел Меси

Аржентинецът е един от кандидатите за най-велик футболист в историята. Лионел е основна част от златната епоха на "Барселона", в която отборът доминира както в испанското първенство, така и в Шампионска лига. Големият минус на Меси е, че той има само една титла с националния отбор на Аржентина от Олимпийските игри през 2008 г. в Пекин. Освен това той все още не е играл извън Испания, където защитите на отборите не са сред най-добрите в света.

Роберто Карлос

Един от най-брилянтните леви бекове в историята, ако не и най-великият. Футболистът на "Реал" (Мадрид) има невероятна сила в краката, която е рядко виждана във футбола. Освен това той е световен шампион с Бразилия от 2002 г. Карлос винаги ще бъде помнен със своите фантастични преки свободни удари, изпълнени с невероятна сила и специфичната траектория, която получава топката, докато лети към противниковата мрежа.

Раул Гонсалес

Друг от идолите на феновете на "Лос меренгес“. Той е сред най-смъртоносните нападатели, който има невероятни технически умения. Той също така е на второ място в голмайсторския списък на испанския национален отбор.

Уго Санчес

Най-добрият мексикански футболист в историята е левичар. Няма мексиканец, който да не познава великия голмайстор на Испания с "Реал" (Мадрид). Той обаче не успява да достигне същото ниво и с националния отбор.

Христо Стоичков

Казват, че това е един от хората, които направиха революция във футбола с "Барселона", където завинаги ще остане в спомените на феновете със своето присъствие на терена и невероятната си техника.

Ариен Робен

Той е сред най-добрите футболисти в последните 15 години. Робен завинаги ще бъде запомнен с невероятните си пробиви по десния фланг на "Байерн" (Мюнхен), при които той навлиза навътре, финтира защитниците и вкарва. Освен това е запомнен с многократните си симулации при фауловете срещу него. В Мексико не е много обичан след световното през 2014 г., когато симулира, че е фаулиран от Рафа Маркес. Робен печели дузпа за отбора си, с която "лалетата" отстраняват Мексико.

Марсело

Бразилецът е идеалният наследник на Роберто Карлос на поста ляв бек в "Реал" (Мадрид). Известен е с невероятната си техника и добрата си игра в атака, въпреки че в последните 2 години не беше на високо ниво.

Ривалдо

Друг бразилски гений с предпочитан ляв крак. Той показа своя талант в средата на терена и в атака с отборите на Бразилия и "Барселона".

Паоло Малдини

Защитникът е една от емблемите на "Милан". Лидерът, капитан и непреодолима стена на "росонерите" е известен със своето влияние и принос при последнияя златен период за "Милан".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама