Здравният министър определи като "грозна лъжа" твърдението, че ще има отново КПП-та

11:57, 15 авг 20 / Политика 25 2316 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

„Следим изключително загрижено всички цифри, те са общодостъпни. Нашите решения са мотивирани на базата на тях. Нямаме никакво намерение никъде да затваряме никакви държави, градове, никакви КПП-та”, заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Той е на посещение в Кюстендил във връзка с епидемичната обстановка в областта, съобщи БГНЕС.

„Тези, които пускат подобна информация за евентуално затваряне, си играят със страховете на българското общество", каза още той и допълни: "Бъдете спокойни. Не вярвайте на тези грозни лъжи, които се разпространяват".

По думите му няма никакви притеснения в цялата Кюстендилска област по отношение на недостиг на персонал или легла. „Към настоящия момент има 46 свободни легла. Болницата в града няма нужда от нищо", каза още Ангелов.

„В момента в областната болница в Кюстендил са настанени четирима пациенти с коронавирусна инфекция. Единият от тях е лекар от Центъра за спешна медицинска помощ, чието субективно усещане е за подобряване. Колегата няма температура или друга тежка симптоматика. Каза ни, че се чувства добре", отбеляза здравният министър.

По-късно от здравното министерство съобщиха, че всички контактни лица на положителния за Covid-19 лекар са отрицателни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама