Протестиращи нахлуха в Министерството на правосъдието, искат среща с Данаил Кирилов

09:16, 17 авг 20 25 3549 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Гражданското недоволство срещу кабинета и главния прокурор не стихва. Малко след 8:00 часа протестиращи от "Боец" се опитаха да влязат в сградата на Министерството на правосъдието, за да проведат разговор с министър Данаил Кирилов. Те носят и неговата оставка, която очаква подпис.

Демонстрантите влязоха в спор с охраната на сградата, след като стана ясно, че министърът на правосъдието още не е дошъл на работа. Протестиращите бяха изтласкани пред входа на ведомството, а охраната заключи всички врати.

Протестът приключи малко след 9:00 часа, като демонстрантите се върнаха на "Орлов" мост. 

Вчера протестиращите се заканиха да променят тактиката си и вместо да блокират кръстовища да започнат да блокират институциите с изненадващи акции. Председателят на сдружение БОЕЦ анонсира, че днес в 08.00 часа от пл. "Орлов мост" в столицата ще тръгне първата група, която ще извърши "блокада-изненада".

Снимки: БГНЕС

Очаква се в 19.00 часа да се проведе и традиционният протест в т. нар. "Триъгълник на властта". Демонстрации се очакват и в други градове на страната. Исканията на протеста са оставка на правителството и на главния прокурор, въвеждането на електронно дистанционно гласуване, незабавни предсрочни избори и промени в Конституцията.

Снимки: БГНЕС

На 40-ия ден от началото на протестите участниците в демонстрациите ще изнесат "помен" за правителството. За целта организаторите от Отровното трио призоваха протестиращите тази вечер да донесат жито. На събитието са поканени свещенослужители от основните вероизповедания у нас.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама