Хиляди протестираха в Мадрид срещу задължителното носене на маски

08:29, 17 авг 20 25 1832 Шрифт:
Редактор:

Най-малко 2500 души демонстрираха в испанската столица в неделя срещу задължителната употреба на маски и други ограничения, въведени от правителството за справяне с коронавируса, съобщава Дойче Веле, предава БГНЕС.

Демонстрацията започна под огромния испански флаг на пл. Колумб, в центъра на Мадрид, където присъстващите размахваха банери с фрази като „Вирусът не съществува“, „Маските убиват“ или „Ние не се страхуваме“.

Организиран чрез социалните мрежи, митингът събра "между 2 500 и 3000" участници, според броя, извършен от полицията и уведомен на правителствената делегация, и беше възможно да се видят хора без маски.

Жителите на столицата протестираха и срещу политиката на правителството, която обвиняват в нарушаване на човешките права, тъй като според участниците здравите хора не трябва да носят маски, които смятат за "автентични мъчения".

Протести срещу носенето на маски в Белгия и Германия

Много други носеха транспаранти с лозунги като „Системата контролира чрез страх и пресата манипулира“; „COVID има лекарство, но е забранено, те не искат да ви защитят“ или друг на английски, който казва „Роден да бъде свободен“.

Критиките не спират дотук, също обвиниха властите, че са създали фалшива пандемия и смятат, че в края на лятото ще умират около 300 000 на ден, но от глад.

Това каза екологичният писател и политик Естебан Кабал, който, проявен на ръка, аргументира: "Вирусът COVID-19 все още не е изолиран и изследван. Няма научни доказателства, които да обосноват обявяването на пандемия и да потвърдят, че този вирус е патогенен. Диагностицирани са хората, които не са болни“, каза Кабал.

Снимка: EPA/БГНЕС

Тази демонстрация се провежда два дни, след като правителството обяви нови ограничения като затваряне на нощни клубове или забрана за пушене на открито, ако двуметровото разстояние за безопасност не може да се спазва.

Маските станаха задължителни в обществения транспорт през май и след това се разпространи във всички обществени места в Испания, където коронавирусът отне 29 000 живота.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама