Манолова внесе искане за референдум за промените в Конституцията

12:59, 17 авг 20 / Политика 25 2246 Шрифт:
Редактор:

Мая Манолова настоява да бъде иницииран референдум за промените в Конституцията. Днес тя внесе в деловодството на президентството и Министерския съвет писма с искането си до премиера и президента.

Според лидера на гражданската платформа “Изправи се .БГ” не е справедливо ГЕРБ да приемат новата българска Конституция, тъй като партията отдавна е загубила доверието на обществото, съобщава БНТ. Това доказвали протестите, продължаващи вече 40-и пореден ден. 

Мая Манолова: Борисов ще сътвори Конституция на мафията

Манолова заяви, че този парламент е напълно изчерпан и делигитимиран и няма морално право да обсъжда проект за нова Конституция. От него се очаквало да бъде разпуснат след оставката на Борисов.

Снимки: БГНЕС

Лидерът на “Изправи се.БГ” предлага 6 теми, които да бъдат включени в евентуалния референдум – ефективно разделение на властите, дълбока съдебна реформа с ефективен контрол върху главния прокурор, намаляване на парламентарната квота на ВСС и разделение на управлението на съда и прокуратурата, а също и въпроси за участие на гражданите в политиката чрез граждански комитети и конституционни гаранции за опазването на природата у нас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама