Топъл вторник, но с валежи на Запад

07:00, 18 авг 20 25 1508 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Около и след обяд над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 28 и 33 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха ще са между 27 и 29 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, но след обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места там ще има краткотрайни валежи придружени с гръмотевици. Максимална температура на 1200 метра ще е около 22 градуса, на 2000 метра - около 16 градуса.

В сряда над Западна и Централна България, а през нощта срещу четвъртък и в четвъртък над Източна ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи, временно интензивни и с гръмотевични бури. В отделни райони валежите ще са значителни по количество. Ще има и условия за градушки. Ще духа до умерен северозападен вятър и температурите ще се понижат; в четвъртък максималните ще са между 25 и 30 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама