Големите кавички на седмицата (17 - 21 август)

09:00, 22 авг 20 / Големите кавички 25 3126 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Екипът на ТОПНОВИНИ подбра най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати от изминалата седмица.

Големите кавички на седмицата (10 - 14 август)

Навръх големия християнски празник Голяма Богородица Пловдивският митрополит Николай излезе с архипастирско обръщение във възхвала на 10-годишното управление на премиера Бойко Борисов.

"Единствените спокойни години в 150-годишното ново съществуване на Българската православна църква са последните десет-единадесет години... През последните десет години имаме държавно ръководство, което не е просто неутрално към църквата и не й пречи, а напротив – което активно подпомага нейната душеспасителна мисия...От акцията по спасяването на българските евреи насам, за пръв път едва през последните десет години българската държава започна да чува гласа на църквата по общохуманни и етични въпроси...През последните десет години, братя и сестри, в лицето на трите правителства на г-н Бойко Борисов, ние получихме светско ръководство, което видимо разбира, че православната църква е носеща колона на държавата и се отнася към църквата, в съответствие с това разбиране", се посочва в посланието на Миторполит Николай.

Чух едно момиче там, вика Aз съм си дошла и знам английски". То и дъщеря ми си е дошла и знае, живяла е толкова години в Щатите, но не бих й дал да управлява по никакъв начин. Добро дете е, умна е, но не може да управлява, няма житейски опит. Нали тъй? Всеки иска...". Думи на премиера Бойко Борисов, който обяви, че ГЕРБ внася в парламента новата конституция, за да "даде властта на народа".

„След като премиерът му забрани да пише във Фейсбук, правосъдният министър очевидно е решил да се поупражнява с конституцията". Така адвокат Михаил Екимджиев коментира намерението на управляващите да предложат нова конституция.

"Няма да допуснем диктатурата да се узакони официално. Сега има мека диктатура, която е незаконна. Допуснем ли Борисов да "пише" конституция, диктатурата ще стане законна - ще си имаме собствен Хитлер на Балканите". Думи на адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио" във връзка с предложените от ГЕРБ идеи за нова конституция.

„Трябва да престанем с така наречените анонимни народни представители, трябва да има по-ярки личности. И това става, когато се знае всеки един от тях поименно. И от нашите има анонимни. Аз също не знам имената на всички наши народни представители - факт“. Думи на вицепремиера Екатерина Захариева във връзка с намаляване на броя на народните представители в българския парламент.

„Като знаят, че ще дойде полицията, като се случи нещо и някои спират да правят лошите работи. Трябват малко повече арести в тая държава и ще се оправят нещата. Било е някога, пак ще бъде и пак ще стане. Да сме здрави!“ Думи на главния прокурор Иван Гешев към мъж и жена от село Скобелево, Ловешка област. Гешев беше там на посещение заради акция срещу битовата престъпност.

"Пътят Видин-Ботевград е като пълноводна река, по която хората и бизнесът ще се върнат в региона. В подкрепа на Северозапада ще са и предвидените 200 милиона евро в новия бюджет на ЕС, които успяхме да договорим в Брюксел за най-слабо развитите региони". Това съобщи премиерът Бойко Борисов след седмичното правителствено заседание.

Тази седмица кабинетът отпусна до 379 млн. лева за модернизацията на близо 69 км от пътя Видин-Ботевград между пътния възел „Макреш“ и обходния път на гр. Монтана. В заключение премиерът каза: "Продължаваме. Нека хората знаят, че сме обезпечили изграждането на модерна и съвременна инфраструктура".

"Депутати на ГЕРБ ще ходят като "торбалани" с черни чували". Думи на председателя на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова в коментар за промените в Изборния кодекс, които предлагат от ГЕРБ.

Според Манолова, ако те бъдат приети, ще има "похищение и пладнешки обир на гласове на български граждани". "Комбинацията връщане на хартиени бюлетини и удължаване на изборния ден до 48 ч., както предлага Борисов с нови промени изневиделица в Изборния кодекс, дава възможност в нощта между двата изборни дни да се подменя вот и да се разнасят чували", допълни Манолова.

"Аз съм общественият контрол – не сте вие. Аз съм гражданин безработен, многодетен баща, жертва на олигархията – човек, който унищожиха Борисов, Пеевски, Доган и Прокопиев". Думи на бившия евродепутат и журналист Николай Бареков при акцията му пред централата на "Да, България". Изказването му е насочено към Иво Дошев и страницата му "Обществен контрол".

„Ние от „Воля“ сме единствените, които през годините сме казвали, че Великото народно събрание (ВНС) е институция, която е ненужна. От 2015 г. всички казват, че ВНС трябва да се свика и да се промени Конституция и аз казах, че ако трябва да има ВНС, сега е най-доброто време". Думи на лидера на ПП „Воля“ Веселин Марешки по повод предложенията за нова конституция и свикване на Велико народно събрание.

Ние като граждани сме задължени да не се държим като захарно петле на властта, защото с всяко облизване на това петле нашият народ изтънява. Стопяваме се като нация и от това губим всички ние. В следващия кабинет, който се формира, на масата задължително трябва да се сложат  въпроси за реформа - в съдебната система, в здравеопазването, в образованието". Думи на Георги Латев, доктор по астрофизика и звездна астрономия. Той е един от учените от БАН, подписали отворено писмо в подкрепа на протестите за оставка на правителството и главния прокурор, а на пресконференция тази седмица Латев заяви, че БАН трябва да върне дарението от депутата Делян Пеевски направено в края на април. 

Напишете коментар
Коментари: 6
1 Ivanlrf 22:39, 30 юли 21

Рекомендую Вам аккауратно перебирать СМИ источники поиска информации. Очень много правительственных и заангажированных.
Хотела бы Вам предложить хорошее СМИ - russinfo.net, где я часто ищу информацию. Информация по ссылке: https://russinfo.net/
А где ищите Вы?

2 Igoreek 01:12, 13 сеп 21

Каждый из нас любит почитать СМИ или посмотреть Ютуб, что узнать что делается в мире и Украине.
Но очень важно чтоб источник новостей был правдивый и Вы не получали искаженную информацию.
Я нашел очень хороший источник новостей и рекомендую его Вам - https://ukr-life.com.ua/
Последнее время смотрю новости только здесь.
Так же вот несколько из последних новостей, которые просто взрывает мозг:
https://ukr-life.com.ua/indeks-inflyacii-za-sentyabr-2018-goda-v-ukraine/
https://ukr-life.com.ua/
https://ukr-life.com.ua/pogoda-v-ukraine-na-avgust-2018-goda/
https://ukr-life.com.ua/proizvodstvennyj-kalendar-na-yanvar-2019-goda/
https://ukr-life.com.ua/povyshenie-pensii-s-1-iyulya-2018-goda-v-ukraine/

3 Davidwau 05:41, 14 яну 22

Вы видели что происходит с Битком? Я был в шоке как он вырос за последнее время.
И даже если будет упадок я все равно буду вкладываться в его и инвестировать.
Но чтоб повысить свой уровень финансовой грамотности, решил подобрать сайт, на котором смогу читать информацию про все криптовалюты.
Мне подошел сайт - mycryptocurrency24.com. На данном сайте я смог найти статьи про каждую криптовалюту из ТОП 200. Получил полную информацию как майнить криптовалюту.
Вот одной из свежих новостей хотел бы поделиться с Вами: https://mycryptocurrency24.com/blokchejn/kak-proverit-tranzaktsiyu-blockchain

Также нашел советы инвесторов как расти на падающем рынке и как пережидать коррекцию рынка.
Читайте и становитесь богаче и умней!!!

4 Evaumn 20:22, 15 яну 22

Занимаюсь лечением уже более 10 лет.
И вот недавно услышал информацию что пчелопродукты очень нужны и отлично повышают иммунитет.
Перечитав большое количество информации на сайте http://www.pchelandiya.net/, я узнал много полезного для себя.
А так же нашел множество народных рецептов на основе пчелопродуктов.
Вот кстати несколько хороших статей: http://www.pchelandiya.net/lechenie-voskovoj-molju/917-poluchenie-xranenie-sbor-i-prigotovlenie-lichinok.html
http://www.pchelandiya.net/lechenie-produktami-pchelovodstva/lechenie-propolisom/744-propolis-i-bronxialnaya-astma-po-siniakovu.html
http://www.pchelandiya.net/matochnoe-molochko/1404-kak-pravilno-prinimat-matochnoe-molochko-v-granulah.html
http://www.pchelandiya.net/lechenie-produktami-pchelovodstva/lechenie-propolisom/160-pri-golovnoj-boli.html
http://www.pchelandiya.net/lechenie-produktami-pchelovodstva/lechenie-propolisom/86-pri-sarkoidoze-legkix.html

Думаю Вам будет полезно...

5 Veronakrl 06:00, 16 яну 22

В последнее время не могу найти качественную информацию чтоб получить независимое мнение по той или иной новости, основная часть контролируема правительством.
Я вижу, что сейчас на небольших СМИ информация более качественная, так как beljizn.by.
Нашел и хочу поделиться:
https://beljizn.by/bazovaya-velichina-v-belarusi-3/
https://beljizn.by/chislennost-naseleniya-belarusi-2/
https://beljizn.by/srednyaya-pensiya-v-belarusi-3/
https://beljizn.by/stavki-edinogo-naloga-v-belarusi-2/
https://beljizn.by/proizvodstvennyj-kalendar-dlya-belarusi-3/

А где ищите ВЫ?

6 Leongrs 15:07, 21 яну 22

Как и многие наши сограждане искал как отправиться в Польшу и найти работу.
Перечитал массу интернет страниц, пересмотрел много роликов на Ютубе, но больше всего мне понравился сайт hochuvpolshu.com.
На нем я нашел несколько вариантов для работы, вычитал отзывы и истории тех мужчин и женщин,
которые делятся своим опытом жизни в Польше. Так же узнал как сделать документы.
И всегда это на одной сайте.
Вот одна из свежих и интересных статей: https://hochuvpolshu.com/rabota/sezonnaya-rabota-v-polshe-v-2018-godu.html

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама