Здравният министър ще търси консенсус с протестиращите сестри

15:26, 17 авг 20 / Политика 25 1912 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

По време на посещението си в Русе здравният министър проф. Костадин Ангелов коментира и обявения протест на медицинските сестри, който се очаква да се проведе в столицата.

Аз не съм убеден, че това е протест на медицинските сестри от цялата страна. В момента, в който имам възможност, ще се видя с нашите колеги, които са обявили този протест, за да чуя какво точно искат и защо са избрали точно този момент. От разговорите ми с медицинските сестри в Бяла, в Кюстендил, в Сливен, в Свиленград, тук в Русе, в нито един момент не усетих такъв тип настроения или такъв тип искания. Но при първа възможност ще се видя с тях и ще ги чуя. Аз съм човек на консенсуса“, заяви той.

Здравният министър изнесе и последните данни за ситуацията в дома за възрастни хора „Възраждане“ в Русе, където избухна огнище на COVID-19 през последния месец. Той е категоричен и че няма недостиг на легла и предпазни средства в лечебните заведения в област Русе, съобщава БГНЕС.

Изпълнителният директор на болницата (УМБАЛ „Канев“) е създал една много добра организация, като болницата е запасена с дезинфектанти, с лични предпазни средства, с консумативи за един доста дълъг период от време напред. Не би следвало да има недостиг“, подчерта проф. Ангелов.

Към настоящия момент имаме 7 починали, а 37 са излекувани. От персонала излекувани са 6, а трима са под домашна карантина. В лечебни заведения имаме 13 пациенти, от които 8 са в УМБАЛ „Канев“, 3 са в УМБАЛ „Медика“, а двама са в Белодробната болница.“

Министърът на здравеопазването още веднъж напомни, че до края на годината предстои одобряването на голям финансов ресурс за възстановяване на България от COVID-кризата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама