Трима задържани след напрежението на протеста при Румънското посолство

15:07, 18 авг 20 25 2294 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Трима души са задържани за инцидента със счупената кола при Румънското посолство снощи, съобщиха от СДВР. В сайта на МВР е допълнено и че за последните 24 часа в Първо РУ-СДВР не са подавани оплаквания или писмени жалби от пострадали при пътния инцидент. 

"Към момента не са установени пострадали сред участниците в незаконната блокада на кръстовището, след като своевременно е извършен преглед на кадрите от видеонаблюдението в района. Под надзора и ръководството на Софийската районна прокуратура служители на Първо РУ-СДВР продължават работата по разследването на инцидента", съобщава СДВР.

Жената и двете й деца също са били закарани в Първо районно полицейско управление. Там тя е дала показания, а полицаите са описала щетите по автомобила.

Ден 40 на протести: Липса на полиция, хаос и сблъсъци пред румънското посолство

Столичната дирекция на вътрешните работи предупреждава жителите и гостите на София да осъществяват с повишено внимание придвижването си на територията на града. Заради категоричния отказ на организаторите да спазват изискванията на закона, СДВР не осигурява провеждането на тези нерегламентирани мероприятия, посочват от полицията.

Протестът пред Румънското посолство е нерегламентиран, затова не е бил охраняван от полицията. "Отзовахме се след подаден сигнал", заяви зам.-директорът на столичната полиция (СДВР) ст. комисар Мариян Билалов.

"Няма такава директива" заяви Билалов, попитан дали има заповед полицията да не охранява протестните блокади.

В понеделник късно вечерта протестиращи изпочупиха колата на 44-годишна жена с деца на бул. „Ситняково”. До тази ситуация се стигна, след като жената опита да премине с колата си през блокадата и показа неприличен жест, с което си навлече още повече гнева на демонстрантите.

Протестиращи твърдят, че ги е провокирала. Жената пък казва, че просто е опитала да се прибере.

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки подрепи семейството и призова Румен Радев, Христо Иванов, Мая Манолова и „Отровното трио” да поемат отговорността за случилото се на бул. „Ситняково”. Той определи блокадите на кръстовищата като терор.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама