Извънредни мерки на Халкидики и Миконос заради COVID-19

16:16, 19 авг 20 / Свят 25 1367 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Гърция въвежда извънредни ограничителни мерки за Халкидики и остров Миконос заради коронавируса. Това съобщи зам.-министъра на гражданската защита Никос Хардалиас, пише БТА.

Маските в Гърция стават задължителни на всички обществени места

Въвеждат се следните ограничителни мерки в споменатите два региона: 

1. Прекратяват се всякакви масови прояви като лайв партита, търговски панаири, религиозни шествия, пазари на открито и т.н.

2. Забраняват се всякакви събирания на повече от девет души на едно място по каквато и да било причина както на обществени, така и на частни места.

3. В заведенията за обществено хранене се позволяват максимум до четирима души на една маса, освен ако не става въпрос за роднини от първа степен, когато се разрешават до шестима души.

4. Задължителна става употребата на маска както в открити, така и в закрити пространства.

В съобщението се напомня, че вече е в сила забрана за работа на заведенията от санитарен интерес от полунощ до 7:00 часа сутринта. В Халкидики и Миконос са изпратени специални екипи, които да засилят контрола по изпълнението на ограничителните мерки.

Мерките ще влязат в сила от 6:00 часа на 21 август и ще са в сила до 6:00 часа на 31 август. Подобни ограничения вече има на островите Парос и Андипарос. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама