Камала Харис прие номинацията на демократите за вицепрезидент на САЩ

11:00, 20 авг 20 / Свят 25 1674 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Камала Харис официално беше номинирана от демократите за техен кандидат за вицепрезидент на САЩ, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БНР. 

55-годишната сенаторка от Калифорния е първата чернокожа жена, номинирана за този пост от някоя от двете големи партии в САЩ. Тя отпадна на първичните избори на демократите за президент, но бе избрана миналата седмица от победителя Джо Байдън за негова подгласничка.

Джо Байдън официално е кандидат на Демократите за президент на САЩ

Междувременно във видеообръщение на Националния конгрес на Демократическата партия, бившият президент на Съединените щати Барак Обама критикува управлението на Доналд Тръмп по време на пандемията от коронавирус. Той подчерта, че последиците са тежки - десетки хиляди жертви и милиони загубени работни места. По думите му репутацията на САЩ по света е накърнена, а демократичните институции на страната са заплашени, както никога преди.

Отново във видеообръщение, Хилари Клинтън, която загуби президентските избори през 2016 г. от Тръмп, призова американците да гласуват масово. Тя изрази увереност, че правилният избор за президент и вицепрезидент са кандидатите на Демократическата партия Джо Байдън и Камала Харис.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама