Бившият главен стратег на Тръмп Стивън Банън е арестуван и обвинен в измама

17:52, 20 авг 20 / Свят 25 1426 Шрифт:
Редактор:

Стивън Банън, съюзникът на президента Доналд Тръмп и негов главен стратег в началото на мандата му, бе арестуван и му бе повдигнато обвинение заради кампания за набиране на средства за изграждане на стената на границата с Мексико, предадоха "Ню Йорк таймс" и Би Би Си, цитирани от "Дневник".

Банън и още трима са измамили стотици хиляди донори в кампанията We Build The Wall ("Ще изградим стената"), набрала 25 млн. долара, съобщава правосъдното министерство.

Той е получил над 1 млн. долара, поне част от които е използвал, за да покрие лични разходи, отбелязва министерството. Очаква се по-късно той да се изправи пред съда.

Доналд Тръмп отговори нa критиките на Мишел Обама

Кампанията обещаваше, че ще използва дарения, за да изгради части от граничната преграда, основно предизборно обещание на Тръмп преди изборите през 2016 г., на частна земя.

Прокуратурата в Южния окръг на Ню Йорк обаче смята, че Банън и останалите организатори на кампанията са "измамили стотици хиляди донори". Например Брайън Колфидж, съмишленик в кампанията, е взел 350 хил. долара за "лична употреба", макар да е уверявал, че няма да получи и цент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама