Протестиращи отново блокираха БНТ, замерят сградата с яйца

12:15, 21 авг 20 25 1855 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Протестиращи и представители на гражданско движение „БОЕЦ” отново отидоха пред сградата на Българската национална телевизия (БНТ).

Събралите се хвърлят яйца по фасадата на обществената медия.

„Тази вечер ще се погрижим за цялостното меню на Кошлуков и господарите”, каза Георги Георгиев след поднесения по думите им обяд от яйца по сградата. 

След няколкоминутен обстрел, хората се върнаха на "Орлов мост".

Тази сутрин сградата на БНТ беше блокирана от протестиращи, като акцията беше четвърта от поредицата "блокада-изненада".

Традиционните за блокадата лепенки "Офис на Пеевски" бяха поставени и върху сградата на "Сан Стефано".

"Ние сме тук. Блокирайки входа на БНТ с искане оставката на Емил Кошлуков и да не позволим повече да бъдем лъгани", заяви Георгиев. Според него свобода на словото не означава всеки да си говори каквото иска. "Свобода на словото означава да бъдеш чут – да бъдеш чут от своите управници, които да защитават твоите интереси. В България управниците защитават интересите на олигарсите, на мафията", каза Георгиев.

"Кошлуков превърна обществената медия в бухалка на мафията. Нашата задача, като граждани, е да изринем мафията от властта. Имаме нужда от чиста медийна среда. Имаме нужда от свободни медии и журналисти, които да отразяват обективно действителността и всичко, което се случва. Само тогава можем да бъдем истински свободни", заяви Георгиев и заедно с Пламен Даракчиев влезе във фоайето на обществената телевизия.

"Пак ще дойдем, Кошлуков, ти си в списъка. Оставка”, заключи Георгиев.

В 8.40 часа „БОЕЦ” оттегли блокадата от сградата на обществената медия и с викове „Кошлуков е позор, съд и затвор” се върнаха отново на "Орлов мост".

В понеделник ще има „блокада-изненада” №5.

Вчера те блокираха сградата на КПКОНПИ. Недоволните поискаха среща с бившия обвинител номер едно, за да му връчат оставката като председател на Антикорупционната комисия.

Протестиращи блокираха КПКОНПИ, Цацаров отговори със снимки

 

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 12:33, 21 авг 20

Софиянци, до кога ще ги търпите тези гамени по улиците?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама