Марешки не е чел конституцията на ГЕРБ, но си смени мнението за нея три пъти

09:50, 21 авг 20 / Политика 25 2059 Шрифт:
Автор:

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки все още не е прочел проекта за нова Конституция, предложен от ГЕРБ, но въпреки това в рамките на няколко дни успя да си промени мнението за него няколко пъти.

Първо се обяви категорично против проекта, защото било "загуба на време", а след няколко часа заяви, че парламентарната му група ще подкрепи входирането му, защото "нямало по-добро време за свикване на Велико Народно събрание". След като протестиращите призоваха за бойкот на бензиностанциите и аптеките му, Марешки отново даде назад и заяви, че няма да се подпише под предложените му текстове.

Пред bTV тази сутрин председателят на "Воля" уточни,  че "проектът все още не е събрал 120 подписа и в този смисъл не е внесен надлежно в Народното събрание". Марешки, който е и заместник-председател на парламента, допълни, че не можел да чете всичко.

Все пак от новините разбрал, че от ГЕРБ предлагат  броят на депутатите да бъде намален до 120, което му се сторило добра идея.

Марешки заяви още, че парламентарната му група няма да участва в събирането на 120 подписа за проектоконституцията, но ако те бъдат събрани и се стигне до разисквания в пленарната зала, ще участват.

Депутатът е категоричен, че групата му е твърда опозиция на управляващите, но не можа да се аргументира защо подкрепя важните за ГЕРБ решения.

Самият Марешки се определял като "класически западен лидер", а формацията му "Воля" - като "единствената последователна политическа партия от 1944-та насам".

Лупингите на Марешки от години забавляват политическите среди и зрителите.

На 14 март 2019 година, малко след като БСП напусна парламента, Веселин Марешки свика извънреден брифинг в Народното събрание, за да обяви, че групата му също напуска парламента. Тогава той отказа да заяви защо, като обеща, че по-късно ще обяви мотивите си.

Часове по-късно, след среща с представители на ГЕРБ, Марешки заяви в "Лице в лице" пред Цветанка Ризова, че няма да напуска парламента и не е бил разбран правилно.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама