44-и ден на недоволство: "Отровното трио" с призив да не се подават уведомления за протестите

22:15, 21 авг 20 25 2278 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

За 44-и ден граждани излязоха на протест с искане за оставка на правителството „Борисов 3“ и на главния прокурор Иван Гешев. Напрежението не стихва, въпреки милионите, които премиерът раздава, както и предложението на ГЕРБ за нова конституция и свикване на Велико народно събрание. Исканията остават непроменени - оставки, предсрочни избори, машинно гласуване и промяна в основния закон.

Ден 43 на недоволство: "Омлет по милиционерски" и концерт в София, шествие и блокада в Пловдив

Движението на „Орлов мост“, площад „Независимост“ и кръстовището пред Ректората на СУ остава затворено. Традиционното шествие стигна до "Орлов мост", като спря за кратко пред парламента със скандирания "Оставка". 

Снимка: БГНЕС

Междувременно на бул. "Ситняково", където преди дни се стигна до ескалация на напрежението, се събраха граждани за демонстрация срещу насилието. На "Орлов мост" имаше и кино на открито- протестиращите изгледаха филм за протестите в Украйна. 

Снимка: БГНЕС

Георги Георгиев от "БОЕЦ" призова на 2 септември в 8.00 часа сутринта хора от цялата страна да дойдат на Ларгото, за да изхвърлят мафията от властта. "Предстои ни най-важната битка. Вече всичко зависи само от нас,бот нашата решителност и гражданска отговорност", заяви той. 

Във Варна протестиращи хвърляха яйца по централата на НФСБ в града.

В Пловдив вчера протестиращи шестваха из централните булеварди и опънаха палатки пред сградата на Международния панаир. По-късно полицията премахна палатките и пусна движението, въпреки думите на Бойко Борисов, че няма да се допускат такива действия. В изявление пред медиите адв. Николай Хаджигенов от "Отровното трио" призова: "Не подавайте уведомление за протести. Вчера в Пловдив са подали уведомление 24 часа по-рано и кметът е отказал. Въпреки че режимът е уведомителен и той не може да забрани". "Няма санкция за неизпълнение на това", уточни той. 

В началото център на протестите беше „триъгълникът на властта“, а шествие стигаше до „Орлов мост“. В последните дни протестиращите замерят с яйца, домати и тоалетна хартия сгради на различни институции. Всяка сутрин има акция „блокада- изненада“, организирана от движение „БОЕЦ“.

Протестиращи отново блокираха БНТ, замерят сградата с яйца

Днес демонстранти се събраха пред сградата на БНТ и настояха за оставката на генералния директор на медията Емил Кошлуков. Освен националната телевизия, бяха блокирани и ЦИК, Министерството на правосъдието и КПКОНПИ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама