Маймуните в столичния зоопарк скоро ще имат нови клетки

18:48, 22 авг 20 / София 25 1998 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Преди повече от две години започна ремонтът на сектор „Примати“ в столичния зоопарк. Реконструкцията на клетките с маймуните трябваше да приключи още през 2018 г. Проектът предвиждаше изглаждане на изцяло нови помещения, а след края на ремонта пространството за животните трябваше да е десет пъти по-голямо. В момента маймуните се намират в специални отделения, които са недостъпни за посетителите, съобщи БНР.

 „Имало е доста сериозни проблеми с проекта, наложило се е преработка“, Добромир Бориславов, директор на Зоологическата градина в София. „Хубавата новина, която много хора чакат и то от дълго време е, че реконструкцията е в своя край. Трябва да приключи съвсем скоро“, посочи той.

Бориславов подчерта, че важното е, че животните са добре. „В момента маймуните са в служебна част на зоопарка, другите са в собствените си заграждения, в зоната на реконструкция. Имаме такива, които са извън зоопарка в София, тъй като не е никак лесно животни да се настаняват на различни места, защото имат специфични изисквания и е много трудно. Много малко места имаше, където можеха да бъдат настанени“, обясни той.

Територията на зоопарка в София е 235 декара, инфраструктурата е стара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама