Манолова иска омбудсманът да се избира от гражданите

10:23, 23 авг 20 / Политика 25 1710 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Омбудсманът трябва да се избира пряко от гражданите и да има и законодателна инициатива. Това каза лидерът на „Изправи се.бг“ Мая Манолова във видео във Facebook.

Според нея проектът за „Борисова Конституция“ е за кошчето. „Но не мога да подмина орязването правата на омбудсмана, който няма да може да брани гражданите от банки, ЧСИ, колектори, бързи кредити, некоректни работодатели. Той трябва да защитава хората от всички субекти, които директно застрашават техните права. Според този нескопосан проект омбудсманът ще се превърне в един обикновен наблюдател – той няма да се застъпва, а само ще наблюдава спазват ли се правата на българските граждани“, посочи Манолова.

Тя заяви, че този проект е писан от лобисти. „Това е атентат срещу институцията на омбудсмана“, категорична е Манолова. По думите ѝ правомощията на омбудсмана трябва да се увеличат и той да може да има законодателна инициатива. Тя обясни, че ако влезе в следващия парламент, ще настоява това да се случи.

"Докато хората на улицата викат "мутри вън", мутрите пишат проект на конституция. Така че оставка! И не пипайте Конституцията", заяви Манолова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама