Седмицата започва с дъжд

07:00, 24 авг 20 25 1981 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Времето ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над западните райони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и ще прегърми. Ще духа умерен югоизточен вятър. След пладне в Западна България вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 30 и 35 градуса. В София максималната температура ще е около 30 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са 27 - 29 градуса, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Преди обяд над планините ще е предимно слънчево. След обяд в масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22р, на 2000 метра - около 16р.

Във вторник ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, след обяд в Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще се усили до умерен. Максималните температури ще са между 27 и 32 градуса, в отделни райони в Източна България до 33-34 градуса. В сряда вятърът ще отслабне, но ще остане от запад-северозапад. Ще има променлива облачност, над по-голямата част от страната намаляваща до слънчево. Все още не са изключени изолирани слаби превалявания.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама