Протестиращи пред сбирката на Гешев: Битката не е срещу прокуратурата, а за прокуратурата

11:10, 24 авг 20 25 3129 Шрифт:
Редактор:

Напрежение и отделни спречквания с участието на полицаи белязаха протеста, с който активисти на „Демократична България“, "Боец" и техни съмишленици искаха да „посрещнат“ главния прокурор Иван Гешев край Резиденция Бояна.

Обвинител №1 днес събира над 700 свои колеги от страната, за да обсъжда с тях независимостта на съдебната власт от „опитите за политически натиск“.

Снимка: Facebook/Ивайло Мирчев

Протестът днес е законен, заявен е пред бариерата на резиденцията, но униформените държат хората „в ничие място“ край Околовръстното и се опитват да ги изгонят, оплака се пред камерата на bTV активистът от "Да, България" Иво Мирчев.

Общинският съветник от „Демократична България“ и бивш шеф на районния съд в София Методи Лалов определи действията на полицията като „лишаване на гражданите от възможност да общуват едни с други“.

Преподавателят по конституционно право доц. Атанас Славов беше категоричен: „Нашата битка не е срещу прокуратурата, а е битка за отвоюване на прокуратурата“.

По думите му в момента ПРБ „не действа като институция на една демократична държава“, а „като бухалка в ръцете на различни олигархични лобита“.

Снимка: twitter

Христо Иванов с обръщение към прокурорите, които Гешев събира на съвещание

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама